Don Diablo eerste Nederlandse artiest met iPhone-applicatie

Don Diablo heeft vandaag zijn eigen iPhone-applicatie gelanceerd. Via de applicatie kun je chatten met andere fans, krijg je toegang tot muziek en kun je ook in contact komen met de artiest zelf.

don diabloDon Diablo heeft vandaag zijn eigen iPhone-applicatie gelanceerd. Via de applicatie kun je chatten met andere fans, krijg je toegang tot muziek en kun je ook in contact komen met de artiest zelf. De VPRO vindt het opmerkelijk dat Don Diablo de eerste Nederlandse artiest is met een iPhone-applicatie, omdat hij bij het Sony-label zit. Juist de grote labels zijn terughoudend als het om nieuwe ontwikkelingen gaat. De applicatie is gratis te downloaden; gek genoeg moet Don Diablo meebetalen als het aantal downloads boven een bepaalde grens komt: “Het is een tricky gebied. Ik ben dan ook heel blij dat ik dit mag doen van Sony.”

don diabloDe applicatie bevat tracks en clips van Don Diablo, je kunt Twitter-berichten van de artiest lezen en chatten. Don Diablo zet zelf backstage foto’s en video’s in de applicatie, zodat hij er zelf controle op houdt wat wel en niet toonbaar is. Vanuit de applicatie kun je ook muzieknummers kopen.

Diablo voelt zich herboren met het nieuwe platform. De iPhone-applicatie levert niet meteen geld op, maar hij besefte dat het gratis weggeven van muzieknummers (dit deed hij door wat tracks te laten lekken) er uiteindelijk toe leidt dat je hoger in de hitlijsten komt. Diablo heeft het gevoel dat hij een nieuwe markt heeft aangeboord en heeft het opeens razend druk met remixes.

Geweldig nieuws natuurlijk, dat zo’n artiest blij wordt van ‘onze’ iPhone. Maar eigenlijk hadden we al wel eerder applicaties van Nederlandse artiesten verwacht: The Crowds van Erwin Blom kondigde begin februari al MUPPS aan, bedoeld om soortgelijke iPhone-applicaties voor artiesten te maken. De applicatie van Don Diablo is gemaakt door MobileRoadie, die een soortgelijke iPhone-dienst voor artiesten aanbiedt. Het maken van een applicatie kost daar eenmalig $399 (set-up fee) en daarna $29 per maand (de belofte “Your fans will never know Mobile Roadie exists” blijkt dus niet helemaal te kloppen).

Downloaden: Don Diablo (gratis)
Via: VPRO 3 voor 12

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2009, 18:35
Categorie Apps
Onderwerp artiesten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.