Amazon lanceert de Kindle DX

Amazon heeft in New York zojuist de Kindle DX gelanceerd, een extra grote ebookreader waarmee je studieboeken en kranten kunt lezen.

kindle dxNog even een update over de eerder besproken Kindle DX. Inmiddels heeft Amazon het apparaat gelanceerd tijdens een evenement in New York. De Kindle DX heeft een 9,7 inch scherm met auto-rotatie, 3G om boeken draadloos te downloaden en 3.3 GB opslagruimte, genoeg voor 3.500 boeken in native pdf-formaat. De Kindle DX kost $489 (ter vergelijking: de Kindle 2 kost nog steeds $360).

Populaire boeken zijn nooit duurder van $9,99 (we hebben het hier over de New York Times-bestsellers). De Kindle DX is vanaf deze zomer verkrijgbaar, maar heeft één groot nadeel: het scherm is nog steeds monochroom (grijstinten), net als de Kindle 2. Vijf Amerikaanse universiteiten gaan het apparaat gebruiken voor studiemateriaal.

kindle dxDat wil zeggen: 60% van hun studieboeken zijn op de Kindle DX te lezen. De betrokken universiteiten zijn Arizona State, Case Western Reserve, Princeton, Reed College en University of Virginia Business School. Maar je kunt de Kindle DX natuurlijk ook gewoon gebruiken om een krant te lezen. En wat heeft dit allemaal met de iPhone te maken? Voorlopig nog niets, totdat Apple z’n eigen oversized iPhone-tablet lanceert. Los daarvan kun je de Kindle-boeken natuurlijk ook gewoon op je iPhone lezen, via Kindle voor iPhone.

Meer info: Amazon.com/kindleDX

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2009, 17:48
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.