Dit kan de Amerikaanse politie uit je iPhone halen

Nieuwe documentatie rond een Amerikaanse rechtszaak laat zien wat voor data er uit een iPhone getrokken kan worden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iphone policeWordt je iPhone in beslag genomen door de politie, dan is dit een bron aan informatie die wellicht bij een rechtszaak van pas kan komen. Deze informatie werd in ieder geval in de Verenigde Staten al een paar keer doorzocht. Een nieuw document rond een Amerikaanse drugszaak laat zien wat voor data er precies van je iPhone gehaald kan worden. In het overzicht staan onder andere telefoongesprekken, iMessages en locaties op basis van telefoonmasten en Wi-Fi-netwerken.

Het document is afkomstig van een Amerikaans politie-onderzoek. Of de Nederlandse of Belgische politie exact dezelfde middelen heeft of hier veelvuldig gebruik van maakt, weten we niet. Wel heeft de politie sinds 2005 volgens Bits of Freedom middelen om informatie uit telefoons te lezen. Het is desalniettemin interessant om te zien wat er allemaal wordt bijgehouden en op een later moment uit je iPhone getrokken kan worden. De gebruikte methode werkt alleen op de iPhone 4 en eerder.

Er werden vooral veel locaties uit de betreffende iPhone gehaald. In 2011 was er nog de nodige ophef omdat iOS je locatie-informatie opsloeg. Apple liet iets later weten niet bewust bij te houden waar iPhone-bezitters zijn.

iPhone court doc

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2013, 16:47
Categorie Achtergrond
Onderwerp politie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.