iPhone dit jaar nog niet in Nederland te koop

Volgens de Financial Times gaat Apple de iPhone dit jaar niet in Nederland uitbrengen. Eerst komen Frankrijk, Duitsland en Engeland aan de beurt. Pas in 2008 volgen de andere Europese landen, waaronder Nederland.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone in EuropaVolgens een bericht in de Financial Times gaat Apple gaat de iPhone voorlopig eerst in Duitsland, Frankrijk en Groot-Britannië op de markt brengen. De krant baseert zich op goed ingelichte bronnen. De rest van Europa (waaronder Nederland) volgt pas in 2008, tegelijk met de introductie in Azië.

Op dit moment lopen de onderhandelingen tussen Apple en de vier grote mobiele operators Orange (France Telecom), T-Mobile (Deutsche Telekom), O2 (Telefonica) en Vodafone. Tot nu toe is alleen gesproken over contracten in Duitsland en Groot-Britannië. Mocht de Financial Times gelijk hebben, dat de Nederlandse iPhone pas in 2008 staat gepland, dan verklaart dat wel waarom we geen nieuws over mobiele providers in Nederland horen. Tot nu toe zijn er alleen sterke geruchten dat O2 de iPhone in Groot-Britannië gaat aanbieden, maar dan wel het model zonder UMTS-ondersteuning. In Duitsland lijkt T-Mobile de aanbieder te gaan worden. En de website Bgeek denkt al te weten dat Orange in Frankrijk de aanbieder gaat worden. Of ze dat baseren op het feit dat Orange een Franse moedermaatschappij heeft en dus de ‘logische keuze’ voor Frankrijk is, wordt niet helemaal duidelijk. Wel vinden ze het logisch dat O2, T-Mobile en Orange het contract krijgen omdat ze de grootste telecomoperators in Europa zijn – eh… ja, als we Vodafone even achterwege laten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2007, 15:00
Categorie iDevices
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.