Apple betaalde meer dan een miljoen voor iPhone.com

Michael Kovatch was tot een jaar geleden een anonieme beheerder van een telefoniewebsite. Door de verkoop van iPhone.com is hij in een klap wereldberoemd en mag hij een bedrag van zeven cijfers op zijn bankrekening bijschrijven.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Dat Apple de domeinnaam iPhone.com van Michael Kovatch heeft gekocht, wisten we al een paar dagen. Maar er is weinig bekend over de verkoopprijs: volgens DomainTools ligt de prijs boven een miljoen dollar. Kovatch was tot nu toe van plan om het domein echt te blijven gebruiken, maar merkte ook dat het bezit van zo’n populaire domeinnaam een hoop irritatie oplevert.

Kovatch was al sinds 1995 in bezit van iPhone.com. Hij gebruikte het voor zijn bedrijf, The Internet Phone Company en was niet van plan om de naam die hij had opgebouwd zomaar weg te geven. Of speelde Kovatch gewoon hard to get, om zoveel mogelijk geld uit de deal te slepen? Kovatch begon in 1993 ook met het aanschaffen van andere domeinnamen zoals soccershop.com, wine.net, golf.net, wineonline.com, teeshirt.com en cyberwine.com. Maar geen enkele zal zoveel geld opleveren als iPhone.com: een bedrag van zeven cijfers betekent dat het een van de duurst verkochte domeinnamen in de geschiedenis van internet is.

Toch is het bezit van zo’n populaire domeinnaam geen feest: de afgelopen maanden nam het aantal bezoekers op iPhone.com explosief toe. Kovatch moest Proxy Whois inschakelen omdat hij teveel telefoontjes kreeg van mensen die blijkbaar dachten dat Apple de telefoon via een doorsnee telefoonwinkel op internet gaat lanceren. Deze maatregel hielp: het hield 99.9% van de telefoongesprekken tegen. Meteen na de verkoop zorgde Kovatch ervoor dat iPhone.com voortaan naar Apple verwijst. De overdracht van het domein zelf gaat de komende weken plaatsvinden.

Toch heeft Microsoft het slimmer aangepakt: zij registreerden al een reeks domeinnamen met het woord Surface, voordat ze de nieuwe touchscreentechnologie aankondigden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:05
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.