Aanbevelingen voor Web 2.0-applicaties op iPhone

Apple heeft documentatie vrijgegeven met welke beperkingen of speciale functies webdevelopers rekening moeten houden bij het ontwikkelen voor de Apple iPhone. Er wordt met name ingegaan op de interactie met de iPhone via het aanraakscherm.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft vandaag een webpagina vrijgegeven waarin tips en aanbevelingen staan voor het ontwikkelen van Web 2.0-applicaties op de iPhone. De Web Development Guidelines for iPhone is verdeeld in zeven subonderdelen, waaronder Understanding iPhone User-iPhone interaction, Integrate with Phone, Mail and Maps en Know what Safari supports on iPhone. Ondertussen klinkt ook al gemor dat Apple’s claim dat de iPhone het echte internet biedt maar beperkt waar is.


In het deel Know what Safari supports on iPhone leren we dat de versie van Safari op de iPhone een zeer ruime hoeveelheid mediabestanden kan afspelen, PDF-documenten kan tonen, cookies ondersteunt en tot 8 verschillende pagina’s geopend kan hebben. Bekend was al dat de iPhone niet overweg kan met Flash en Java, maar bijvoorbeeld ook niet met mouse-over events, dialoogvensters (windows.showModalDialog), tooltips en eigen X.509-certificaten.

Ondanks Steve Jobs’ aanbeveling om vooral goede en nuttige Web 2.0-applicaties te ontwikkelen – die zouden immers perfect op de iPhone werken – ontdekte Gearlog dat die brede ondersteuning nogal tegenvalt. Hij noemt daarbij een aantal voorbeelden waarbij het virtuele toetsenbord niet automatisch tevoorschijn komt in tekstvelden, een probleem met Meebo.com waarbij de iPhone schijnbaar een andere return code stuurt en een algemeen probleem waarbij de iPhone de pagina te ver ingezoomd opent.

Op de website iPhone Application List wordt bijgehouden welke websites/widgets werken op de iPhone. Heb je na het lezen van de Web Developer Guidelines zelf zin om aan de slag te gaan, dan loont het zeker de moeite om je resultaat ook op die website even aan te melden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 15:09
Categorie Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.