iPad Pro 2018 design in icoontje.

iOS 12 verklapt het design van de nieuwe iPad Pro zonder notch

Dunnere schermranden zonder thuisknop

Apple heeft het design van de aankomende iPad Pro laten lekken via haar eigen software. In iOS 12 is namelijk een icoontje gevonden van het nieuwe model, dat veel dunnere schermranden heeft. Het is niet de eerste keer dat een design op deze manier vroegtijdig bekend werd.

De vijfde beta van iOS 12 brengt allerlei geheimen met zich mee die stap voor stap onthuld worden. Zo kwam de draadloze AirPods-oplaadcase al in beeld en bevestigt de beta ook de komst van dualsim op de iPhone en bellen met de HomePod. Nu is het de iPad Pro die tevoorschijn komt in de iOS 12 beta, want een icoontje verklapt hoe het design van de nieuwe iPad Pro eruit gaat zien.

Design iPad Pro gelekt

Het icoontje dat door 9to5Mac ontdekt is, is te vinden in het batterij-gedeelte in de instellingen. Het gaat om een blauw icoontje met daarin de contouren van de nieuwe iPad Pro. Geruchten voorspelden al dunnere schermranden zonder thuisknop en dit icoontje lijkt dit nu te bevestigen. De schermrand lijkt aan alle kanten gelijk te zijn en de homeknop is in geen velden of wegen meer te bekennen. Dat betekent dus dat Face ID inderdaad ook op de iPad Touch ID gaat vervangen. Maar waar zit de TrueDepth-camera dan?

iPad Pro 2018 design in icoontje.

De TrueDepth-camera zit vermoedelijk verwerkt in de schermrand van de iPad Pro. Dat betekent dus dat er geen notch in de iPad komt, zoals wel in de huidige iPhone X zit en ook verwacht wordt in de 2018 iPhones. Net als op de iPhone X komen de sensoren waarschijnlijk boven het scherm. Eerdere geruchten spraken over enkel de verticale ondersteuning van Face ID, maar de meeste mensen zullen hun iPad juist liggend gebruiken. Datzelfde gerucht sprak ook over de afmetingen van de iPad Pro 2018. In de code van iOS 12 is bovendien opnieuw ontdekt dat Face ID zijn opwachting maakt in de iPad Pro.

Exact een jaar geleden wist Apple het design van de iPhone X te lekken via de software van de HomePod met een soortgelijk icoontje. We wisten toen al dat dit model een inkeping krijgt, omdat deze daar duidelijk te zien was. Nu deze niet zichtbaar is in het iPad-icoontje, kun je er wel vanuit gaan dat de notch ook niet aanwezig is. De nieuwe iPad Pro wordt dit najaar verwacht, mogelijk tegelijk met de nieuwe iPhones in september.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2018, 8:51
Bron Bron 9to5Mac
Categorie iDevices
Onderwerpen ios 12, ipad pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.