De Top 10 beste jailbreak iPhone-applicaties 2009 van Paul

Dit artikel is onderdeel van een serie artikelen waarin iPhoneclub-auteurs en -moderators hun eigen top 10 van beste iPhone-applicaties 2009 met jou delen. Paul deelt de beste jailbreak applicaties op nummer 12 in de serie.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

iPhoneclub beste apps 2009 van PauliPhoneclub zal op 31 december haar auteurs en moderators de kans geven om hun eigen Top 10 van beste iPhone-applicaties 2009 te delen met jou. Op deze manier krijg je een kijkje in de keuken van de iPhone van een van de mensen achter iPhoneclub. Iedereen heeft zo blijkt hele andere interesses. Paul schrijft als expert op dat gebied op iPhoneclub vooral over jailbreak- en unlockzaken.

Omdat de App Store-applicaties al goed vertegenwoordigd zijn in de andere lijstjes, heb ik mijn Top 10 toegespitst op jailbreak-apps en -tweaks. Had iemand iets anders van mij verwacht? 😉

 1. De unlocks yellowsn0w (modemfirmware 02.28.00), ultrasn0w (modemfirmware 04.26.08) en blacksn0w (modemfirmware 05.11.07)
  Deze 3 unlockmogelijkheden verdienen wat mij betreft de eerste plaats. Dankzij deze unlocks is elke iPhone 3G en iPhone 3GS momenteel te unlocken en dus te gebruiken met elke gewenste provider.
 2. Cydget
  Een raamwerk van Saurik voor plugins voor het lockscreen. Hoewel de implementatie van het homescreen van Teehan + Lax nog op zich laat wachten zijn er nu al allerlei interessante plugings beschikbaar.
 3. N64iphone
  Maakt het mogelijk om Nintendo 64-games op de iPhone 3GS en 3e generatie iPod Touch te spelen. Voor degenen onder ons die ooit een Nintendo 64 hebben gehad is dit het ultieme speelplezier dat mogelijk is met de huidige hardware.
 4. ProSwitcher
  Eindelijk gratis grafische multitasking op de iPhone met uitgebreide opties om de werking naar je eigen voorkeuren aan te passen.
 5. BTstack Keyboard
  In de categorie ‘Eindelijk’ is het nu ook mogelijk om een draadloos toetsenbord met je iPhone of iPod touch te verbinden. Ideaal voor op reis.
 6. Tethering
  Voor firmware 3.1.2 – met behulp van een simpele CommCenter-patch die je via Cydia kunt downloaden kun je ook weer gebruik maken van tethering op firmware 3.1.2 (dat wil zeggen op je laptop of computer het internet van/via je iPhone gebruiken).
 7. Overboard
  Deze applicatie brengt – zoals eerder Orbit dat deed – de Exposé-functie van Mac OS X naar iPhone OS. Overboard is nét iets sneller en daarom voor mij de winnaar. Met negen pagina’s aan apps en tweaks kan ik niet meer zonder.
 8. CalendarPro
  Met behulp van CalendarPro is het mogelijk om gebruik te maken van (geluids)profielen in combinatie met de agendafunctie van de iPhone. Alle opties van CalendarPro zijn volledig geïntegreerd in de bestaande agendafunctie.
 9. WiiMote-ondersteuning
  Recent is het mogelijk geworden om de Wii-controller te gebruiken in combinatie met de iPhone en iPod touch. Met name voor emulators als NES4iPhone en N64iPhone is dat een welkome toevoeging.
 10. iPhone Folders
  Er bestonden al oplossingen om het bestandssysteem van je iPhone of
  iPod Touch te benaderen vanaf de computer, maar deze Windows Explorer-extensie geeft deze app een plek in mijn Top 10. iPhone Folders is wat mij betreft de meest elegante oplossing beschikbaar.
 11. Dit artikel is onderdeel van een serie artikelen waarin iPhoneclub-auteurs en -moderators hun eigen top 10 van beste iPhone-applicaties 2009 met jou delen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2011, 15:03
Categorie Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.