Cydia Store heeft tot nu toe 210.000 dollar opgeleverd

Vierenhalve maand geleden ging de Cydia Store van start met de applicatie Cyntact. Inmiddels zijn er 53.000 applicaties verkocht en heeft bedenker Jay Freeman een omzet gedraaid van zo'n 210.000 dollar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

cydia storeVierenhalve maand geleden ging de Cydia Store van start met de applicatie Cyntact. Inmiddels zijn er 53.000 applicaties verkocht en heeft bedenker Jay Freeman een omzet gedraaid van zo’n 210.000 dollar.

Tot maart was Apple’s App Store de enige manier om betaalde applicaties aan te bieden. Er waren wel een paar ontwikkelaars die licentiecodes op eigen houtje verkochten, die je dan in de applicatie moest invoeren om de volledige functionaliteit beschikbaar te krijgen (bijvoorbeeld PdaNet). Ook maakte ZodTTD een eigen repo voor donateurs, waarmee je toegang kreeg tot betaversies van nieuwe software. De Cydia Store maakte het allemaal een stuk makkelijker.

De afgelopen dagen hebben zo’n 470.000 unieke apparaten contact gelegd met de server. Kijk je naar de afgelopen twee maanden, dan is het aantal zo’n 4 miljoen.

Bij de Cydia Store gebruik je je Facebook- of Google-account om in te loggen. Je hoeft maar eenmaal je gegevens in te voeren, net als bij de betaalgegevens. Er valt ook geld te verdienen. Mensen denken misschien dat jailbreakers geen geld over hebben voor betaalde applicaties, maar de werkelijkheid blijkt anders: iPhone Dev Team-lid pumpkin bracht onlangs de applicatie YourTube uit, waarmee je YouTube-video’s kunt downloaden. Eergisteren werd de applicatie uitgebracht en er zijn al 1.800 licenties à $2 verkocht, dus een omzet van $3.600 in drie dagen. Pumpkin zelf houdt daar $2.500 aan over. Jay Freeman, bij de meeste mensen beter bekend als Saurik, houdt een variabel percentage van de verkopen in. Het exacte percentage is afhankelijk van de salestax, maar komt nooit boven de 30%.

Om het succes vol te houden moeten er wel wat wijzigingen worden doorgevoerd, vooral in presentatie. De Cydia Store heeft in ieder geval één voordeel ten opzichte van de App Store: je wordt niet overspoeld door applicaties van $0,99 en je applicatie sneeuwt niet onder tussen tienduizenden andere apps.

Via: ModMyi

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 13:59
Categorie Jailbreak
Onderwerpen cydia, jailbreak, saurik

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.