Apple denkt na over CES 2010, twijfel over keynote van Steve Jobs

De CES 2010 zou wel eens een nieuwe gast kunnen verwelkomen: Apple heeft plannen om op de CES aanwezig te zijn. Maar organisator Gary Shapiro krijgt Steve Jobs maar niet aan de lijn om hem voor een keynote-presentatie te strikken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Steve JobsEntertainmentsite TMZ heeft een foto gepubliceerd van Steve Jobs op de Apple-campus. Het is de eerste uitgelekte foto van Jobs, na zijn terugkeer bij Apple. De foto is gistermiddag rond 15:00 uur plaatselijke tijd in Cupertino gemaakt met een iPhone, vermoedelijk vanuit een busje. Jobs heeft zijn oude leven weer opgepakt, maar doet het rustig aan. Het is daarom nog maar de vraag of hij tijdens een groot evenement als de CES een keynote wil verzorgen. Volgens The Wall Street Journal heeft Apple namelijk plannen om op CES 2010 aanwezig te zijn.

Beursorganisator Gary Shapiro krijgt Steve Jobs maar niet aan de lijn om hem voor een keynote-presentatie te strikken. Shapiro is hoofd van de grootste handelsgroepering voor consumentenelektronica, de CEA. De CEA organiseert al dertig jaar de CES, de grootste consumentenelektronicabeurs ter wereld, die jaarlijks in januari in Las Vegas plaatsvindt.

Apple koos er de afgelopen jaren voor om naar Macworld te gaan, dat rond dezelfde periode wordt georganiseerd in San Francisco. Maar in 2010 gaat er iets veranderen: Apple doet niet langer mee aan Macworld en het evenement is een maand verschoven: naar februari. Omdat veel bedrijven vrezen dat Macworld de aantrekkingskracht heeft verloren, kijken ze uit naar andere mogelijkheden om hun producten voor het voetlicht te brengen. De CES speelde erop in, door groots uit te pakken met een paviljoen voor Apple-producten en diensten, in samenwerking met de website iLounge. Het paviljoen bleek in korte tijd volgeboekt.

ces 2010Volgens de Wall Street Journal heeft Apple plannen om ook naar CES 2010 te komen, maar zonder een keynote van Steve Jobs. Microsoft’s CEO Steve Ballmer en Intel’s CEO Paul Otellini gaan wel keynotes geven, net zoals voorgaande jaren. Shapiro troost zichzelf met de gedachte, dat veel journalisten ook nooit een respons krijgen als ze Jobs willen interviewen.

Shapiro heeft bescheiden plannen voor CES 2010: dit jaar waren er vanwege de financiële malaise 20% minder bezoekers. Het aantal bezoekers van CES zou een graadmeter kunnen zijn voor de consumentenuitgaven in het jaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2009, 23:58
Categorieën Apple, Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.