Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Cydia krijgt facelift: zelf sources toevoegen

Cydia heeft een facelift gekregen en maakt het nu mogelijk om sources toe te voegen. Ook kun je per categorie aangeven of je de software wilt zien en kun je gebruikersprofielen kiezen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Cydia heeft een facelift gekregen waarbij er een aantal nieuwe functies zijn toegevoegd, met als belangrijkste de mogelijkheid om zelf sources toe te voegen. Op de pagina Manage zijn nu twee opties zichtbaar: voor het beheren van Packages en Sources. Dat betekent overigens niet dat je nu alle oude url’s van Installer kunt invullen, want voor Cydia heb je andere source-url’s nodig. De vraag is nu natuurlijk: waar vind je die? Maar daar heeft zelfs Big Boss geen antwoord op. Er is nog een derde knop zichtbaar: Storage, maar dat komt pas later beschikbaar en is dan ook voorzien van een label Coming Soon.


Kies je voor het toevoegen van een Source dan krijg je een pop-upscherm te zien waarop je de URL kunt invullen, waarna je op de knop Add Source tikt.

Iets anders is dat je de pakketten nu anders kunt beheren. Cydia laat je kiezen uit drie gebruikersprofielen: User (alleen grafisch), Hacker (commandoregel) en Developer (geen filters). Het gebruikersprofiel User is vergelijkbaar met wat je bij Installer gewend was. Installer bevatte ook niet zoveel developertools. Gebruikers die het profiel Hacker kiezen krijgen zowel de GUI-applicaties als de commandoregeltools te zien, die in Cydia beschikbaar zijn, bijvoorbeeld SSH en Terminal.

Nog een derde grote verbetering: stel dat je helemaal niet geïnteresseerd bent in Games, dan kun je die categorie (of elke andere gewenste categorie) voortaan uitschakelen. Er zijn schuifknoppen ON/OFF zichtbaar waarmee je per sectie kunt aangeven of je die wilt zien.

Een tip van Deedee, bedankt!

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 oktober 2009 om 22:16
Onderwerp
Categorie
Jailbreak

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.