Cut My Sim knipt microsim op maat voor iPhone en iPad

Met Cut My Sim kun je in één knip van een simkaart een micro simkaart maken. Het is een idee van Henk van Ess, die eerder de 3G Juice maakte.

Cut My SimHenk van Ess, de Nederlandse verkoper van de iPhone-accu 3G Juice, heeft iets nieuws bedacht: Cut My Sim. Dit is een kniptangetje om van een simkaart een microsimkaart te maken. In de nieuwe iPhone zal hoogstwaarschijnlijk de kleinere versie van de simkaart worden gebruikt; de iPad 3G heeft hem al.


Henk van Ess over het ontstaan van het product:

Net als de 3G Juice komt ook dit product voort uit mijn eigen ergernis. Ik zag de handleiding van John Benson op Engadget over hoe je van een simkaart een microsim kunt maken, maar ik vond het toch nog te omslachtig. Ik ben via Lucien Engelen op Twitter in contact gekomen met een Chinese metaalbewerker en we hebben toen de Cut My Sim bedacht. Hij produceert hem nu.

microsimDe Cut My Sim gaat €18,95 kosten en wordt geleverd met een adapter om je zelfgemaakte microsim ook weer te kunnen gebruiken als normale simkaart. Van Ess geeft zelf de tip om een Cut My Sim te kopen en de kosten te delen met anderen, voor wie je een simkaart knipt. In de praktijk zul je het apparaatje vaak maar eenmaal gebruiken.

Rest de vraag of het bijknippen van een simkaart legaal is. De bedenker heeft dit proberen uit te zoeken en verwacht geen problemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

42 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.