Gebruik iPhone OS steekt Windows Mobile voorbij

Uit de laatste rapporten van marktonderzoeksbureau comScore blijkt dat het gebruik van de iPhone in de VS inmiddels hoger ligt dan dat van Windows Mobile.

Untitled-1Uit de laatste rapporten van marktonderzoeksbureau comScore blijkt dat het gebruik van de iPhone in de VS inmiddels hoger ligt dan dat van Windows Mobile. De opmars van het iPhone OS ten opzichte van andere mobiele besturingssystemen is inmiddels al geruime tijd aan de gang, zo blijkt. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat de Apple Microsoft in zou halen op deze markt. Naast het iPhone OS laat ook Android inmiddels een voorzichtige, maar zekere groei zien. De vooruitzichten voor die laatste zien er volgens comScore ook beter uit dan die voor de iPhone. Dit komt niet alleen door het open karakter van Android, maar vooral omdat het OS op meerdere toestellen gebruikt kan worden, terwijl het mobiele OS van Apple enkel op de iPhone en iPod Touch in gebruik is.

In februari van dit jaar waren er 5,2 miljoen respondenten in het onderzoek van comScore die aangaven Apple’s iPhone te gebruiken, tegenover 6,8 miljoen gebruikers van Windows Mobile. De laatste scores van oktober laten een flinke groei zien voor de iPhone naar 8,9 miljoen tegenover 7,1 miljoen voor het mobiele OS van Microsoft.

Het hoogste marktaandeel in de totale markt is nog altijd voor RIM, makers van het Blackberry OS. Dit getal steeg van 9,6 miljoen in februari naar maar liefst 14,9 miljoen respondenten in oktober. Google’s Android is in die tijd gestegen van een kwart naar een half miljoen. Van de Amerikaanse gebruikers op de smartphone-markt overweegt 17% inmiddels om als volgende aankoop een Androidtoestel te nemen, terwijl dit getal voor het aanschaffen van een iPhone op 20% ligt.

Of deze cijfers ook vergelijkbaar zijn met die van Nederlandse markt is moeilijk te zeggen. Meestal volgt ons land de Amerikaanse trend vrijwel op de voet, je kunt er dus vanuit gaan dat bovenstaande verdeling ook voor een groot gedeelte bij ons zal gelden. Op de website van comScore zijn overigens nog meer interessante statistieken te zien over het gebruik en de verdeling van de verschillende besturingssystemen op de mobiele markt.

via: ReadWriteWeb

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2009, 10:48
Categorie Apple
Onderwerpen android, onderzoek, windows mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.