Concept: De iPhone 6 volgens iCulture

In exclusieve conceptafbeeldingen van de iPhone 6 laat iCulture samen met Martin Hajek de volgende iPhone zien.

iPhone 6 concept iCulture detailHoewel er steeds meer details over de iPhone 6 naar buiten lekken, hebben we nog geen flauw idee hoe deze nieuwe iPhone er eigenlijk uit komt te zien. Volgens de laatste berichten begint de iPhone 6-productie pas ergens in het tweede kwartaal van 2014, wat betekent dat fabrieksmedewerkers op het moment amper onderdelen in handen hebben gehad. Er zijn daarom ook geen gelekte foto’s waarop het nieuwe ontwerp alvast wordt getoond. Eén bericht wist ons echter wel iets te vertellen over het toekomstige iPhone-ontwerp: volgens bronnen is het ontwerp van de iPhone 6 geïnspireerd op de iPhone 5c en iPod nano. Hoe dat er uit zou zien? We hebben de handen ineengeslagen met productontwerper Martin Hajek om je een idee te geven.


Apple introduceert sinds de iPhone 3G om het jaar een compleet nieuw ontwerp. Na de iPhone 5 en iPhone 5s is het daarom weer tijd voor een nieuw uiterlijk voor de iPhone. Maar hoe ziet zo’n iPhone er precies uit? We zijn al een tijdje druk in gesprek met Martin om uit Apple’s eerdere ontwerpen af te leiden wat er op de planning staat en denken dat we met onderstaand concept een interessante mogelijkheid hebben uitgewerkt. Met dit design zou Apple een totaal vernieuwde iPhone uitbrengen die op een aantal vlakken gelijk blijft aan bestaande modellen: zo zitten de speakers, Lightning-connector en geluidspoort nog steeds onderop de iPhone.

iPhone 6 concept iCulture zijkant

iPhone 6 concept iCulture achterkant

iPhone 6 concept iCulture detail

De iPhone 6 in het concept heeft een 4,7-inch-scherm, maar ziet er slechts een klein beetje groter uit dan de iPhone 5 en iPhone 5s. Dit is te danken aan de immens veel kleinere randen aan beide zijkanten van het scherm. Met een dikte van 5,6 millimeter is onze iPhone 6 ook een stuk dunner dan de 7,6 millimeter dikke iPhone 5s.

De boven- en onderkant van de iPhone zijn gescheiden van de achterkant, wat het mogelijk maakt voor draadloze signalen om de iPhone te verlaten. Achter het uit apart materiaal gemaakte Apple-logo bevinden zich de transceivers voor Wi-Fi en GPS. Dat is mogelijk omdat het Apple-logo iets groter is gemaakt: omdat de iPhone-behuizing groter is dan de iPhone 5s, moet het logo meegroeien om er niet vreemd uit te zien.

Concept iCulture iPhone 6 onderkant

iPhone 6 concept iCulture kleuren

iPhone 6 concept iCulture grijs promo

Concept iPhone 6 iCulture goud

Tot nu toe is er informatie naar buiten gelekt over een mogelijk ontwerp en de schermgrootte van de iPhone 6. Naast het hierboven getoonde 4,7-inch-scherm zou Apple ook werken aan een 5,5-inch iPhone. Of de iPhone 6 er exact uit zal zien als hierboven is nog niet duidelijk, maar het zou ons niet verbazen: toen we afgelopen jaar met Martin samenwerkten om de nog niet aangekondigde iPhone 5c in beeld te brengen, bleken we verrassend dichtbij het echte werk te zitten. Alleen de voorkant bleek achteraf gezien zwart te blijven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 maart 2014 om 20:05
Onderwerp
Categorie
Apple
151 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.