COBI iPhone fietshouder

COBI: slimme fietshouder voor iPhone

Wil je graag je fiets slimmer maken? De fietshouder COBI gebruikt je iPhone als het basisstation voor alle apparaten op je fiets. En hij bevat ook een paar handige snufjes.

COBI iPhone fietshouderHet Kickstarter-project COBI wil met een speciale iPhone-houder je fiets een stuk slimmer maken. De iPhone verbindt met accessoires bevestigd aan je fiets, waardoor bijvoorbeeld je verlichting automatisch wordt bediend. Een speciale knop laat je de iPhone en fiets besturen zonder je handen van het stuur te halen.

De COBI is op zichzelf een moderne fietshouder met een ingebouwd fietslicht. Bevestig dit apparaat op het midden van je stuur en je kunt kijken naar het scherm van je iPhone tijdens het fietsen. De ingebouwde batterij zorgt ervoor dat je iPhone tot vijf keer kan worden opgeladen, terwijl ook de lamp van stroom wordt voorzien.

De fietshouder verbindt via Bluetooth met de iPhone. De bijbehorende app houdt continu in de gaten hoe dichtbij je fiets is, zonder dat er bijzonder veel stroom wordt verbruikt. Hierdoor worden de lampen automatisch aangezet als je in de buurt bent en de ingebouwde lichtsensor ziet dat het donker is.

COBI fietscontrollerDe iPhone-app verbindt met de COBI, maar biedt ook een aantal andere diensten. Zo zit in de app bijvoorbeeld navigatiesoftware en ondersteuning voor podcasts en Spotify. Diensten die allemaal in losse apps te gebruiken zijn, maar die je vanuit de COBI-app kunt bedienen met de bijbehorende controller. Deze kleine vierpuntsdruktoets zit vlak naast je vinger aan het stuur, waardoor je veilig kunt blijven fietsen terwijl je bijvoorbeeld een nieuwe track opzet.

De COBI is op Kickstarter te bestellen vanaf 115 euro. Je krijgt dan de iPhone-fietshouder toegestuurd voor een e-bike. Heb je een gewone fiets? Dan moet je minstens 159 dollar in het project steken. Een bedrag wat alleen bedoeld is voor vroege vogels: later gaat de prijs omhoog naar 179 dollar. De makers willen 100.000 dollar inzamelen voor 2 januari.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2014, 18:23
Categorie Accessoires
Onderwerpen fietsen, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.