CloudFTP: draadloos je externe harde schijf bekijken op je iPad

CloudFTP is een project op Kickstarter dat je een externe harde schijf draadloos laat verbinden met je iPad en iPad 2.

CloudFTPJe kunt aardig wat apps kwijt op een iPad met 64 GB opslagruimte, maar zwaargebruikers weten inmiddels dat het moeilijk is om ook al je films, foto’s en muziek te synchroniseren. Om ervoor te zorgen dat je toch altijd toegang hebt tot al je bestanden werkt Daniel Chin aan CloudFTP, een apparaatje dat je bijvoorbeeld aan een externe harde schijf koppelt. Hierdoor kun je draadloos door de harde schijf heenbladeren vanaf je iPad.

De CloudFTP functioneert als een kleine draadloze router. Door er een apparaat met usb-opslag aan te koppelen kun je met het netwerk dat er wordt gegenereerd verbinden met je iPad, om op die manier bij de bestanden op het verbonden apparaat te kunnen. Je kunt hier doorheen bladeren via een speciale HTML5-app, die je via het ip-adres van CloudFTP bezoekt.

Dankzij een oplaadbare batterij kan CloudFTP zonder een stopcontact functioneren. Hierdoor kon er ook een functionerende USB-poort in het apparaat worden aangebracht, zoals bij een computer.

CloudFTP is een project op Kickstarter, maar heeft inmiddels zijn beoogde 100.000 dollar verzameld. Hiermee is het succes van het project verzekerd. Wil je een CloudFTP bestellen, dan kan dit door minstens 84 dollar op Kickstarter te doneren. De huidige geschatte levertijd staat op februari 2012, maar is afhankelijk van hoe snel je bestelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2011, 17:22
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.