ClearCam zet iPhone-foto’s om naar 11 megapixel

ClearCam is een applicatie waarbij je meerdere foto's laat combineren tot een 11 megapixel foto. De app kan ook touch to focus aan.

clearcamBij applicaties die beweren dat ze 5 megapixel-foto’s kunnen omzetten naar 11 megapixel, ben je als fotograaf automatisch al wat sceptisch. Dat kan natuurlijk niet. De kwaliteit zal nauwelijks beter zijn. Maar toch heeft de pas vernieuwde applicatie ClearCam iets slims bedacht: deze applicatie maakt meerdere foto’s van hetzelfde object en slaat deze vervolgens op. De beste foto wordt bewaard in Quick Mode. Bij de andere foto’s voegt ClearCam alle beelden samen tot een 11 megapixel-foto. ClearCam bestond in februari 2009 al, als een applicatie in het jailbreak-circuit. Sindsdien is de applicatie sterk verbeterd en zijn de systeemvereisten ook omhoog gegaan: je kunt ClearCam alleen gebruiken als je een iPhone met iOS 4 hebt.


In de originele versie bestond de QuickShot Mode ook al. Daarbij werden snel na elkaar vier foto’s gemaakt, waarna de applicatie de meest scherpe foto automatisch opsloeg. Vervolgens pakte de applicatie in Enhanced Mode zes foto’s en voegde deze samen tot een foto die met een 4 megapixel camera leek te zijn gemaakt. Een tijdlang was deze functie uit de app verdwenen. Maar nu de iPhone 4 op de markt is, is de Enhanced Mode terug en zijn de prestaties ook omhoog gegaan: het is nu mogelijk om je foto’s om te zetten naar een resolutie van 11 megapixels. In de laatste update is ondersteuning voor touch-to-focus toegevoegd voor de iPhone 3GS en de iPhone 4. Voor mensen die waarde hechten aan zoveel mogelijk megapixels, is ClearCam een aanbevolen app. Maar wil je echt 11 megapixels maken, dan is het misschien toch aan te raden om een iets duurdere camera te pakken die van zichzelf al 11 megapixels aankan.

Downloaden: ClearCam (€1,59)

clearcam iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 augustus 2010 om 15:01
Onderwerp
Categorie
Apps
51 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.