Clash of Clans-kampioen gaf 250 dollar per week uit

Clash of Clans-kampioen Jorge Yao (George Yao) gaf 250 dollar per week uit om bovenaan de ranglijsten te blijven.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

george yaoBij wijze van alternatief kerstverhaal laten we je kennismaken met George Yao, de man die zichzelf bijna ruïneerde door Clash of Clans, maar toch op tijd weer tot zinnen kwam.

Clash of Clans-speler George Yao stond lange tijd bovenaan de ranglijsten van de game onder de naam Jorge Yao, maar daar heeft hij flink wat offers voor moeten maken. In een interview met The New York Times vertelt Yao over de zes maanden waarin hij bovenaan de lijsten stond, een periode die hem 250 dollar per week heeft gekost. Het biedt een interessante kijk op hoe ver sommige succesvolle spelers van freemiumgames bereid zijn te gaan.

Het behouden van zijn positie was hard werk. Voor Yao waren er amper momenten dat hij de game niet speelde: op een bepaald punt wikkelde hij vijf iPads in plasticfolie, zodat hij onder de douche kon blijven doorspelen en meerdere accounts van Clash of Clans in de gaten kon houden.

ICS Clash of Clans update terreur iOSYao was de eerste speler met meer dan 4.000 trofeeën in Clash of Clans, maar dat lukte alleen door zichzelf bij blunders streng te straffen. Als hij één van deze trofeeën verloor speelde hij in het hele weekend, 48 uur lang, Clash of Clans om de verloren buit weer terug te krijgen. Tijdens deze weekenden probeerde hij zo lang mogelijk online te blijven. Hij bestelde maaltijden en nam zijn iPad mee naar het toilet. Als hij doordeweeks moest werken liet hij een clan-genoot hem aanvallen zodat hij met een goed getimed schild voor 12 uur lang niet belaagd kon worden door andere spelers.

Het begon allemaal in januari 2013. Toen wist Yao een plekje bovenaan de ranglijsten te bereiken in Clash of Clans, een positie die hij van januari tot juni wist te behouden. Bijzonder, want eerder lukte het andere spelers steeds maar een paar dagen om de toppositie vast te houden, voordat ze door een ander van de troon werden gestoten. Yao werd uiteindelijk een beroemdheid onder Clash of Clans-spelers, al helemaal toen hij werd geïnterviewd door YouTube-kanaal Flammy. Op Twitter heeft Yao nu meer dan 85.000 volgers en hij is geregeld door fans van de game benaderd die hem in het echt tegenkwamen.

Maar Yao was flink wat geld kwijt om bovenaan de ranglijsten te blijven. Hij spendeerde iedere week gemiddeld 250 dollar aan edelstenen in de game en tegen de tijd dat hij drie maanden bovenaan stond had hij 3.000 dollar in het spel gestoken. Toen Yao bang was dat hij niet meer kon concurreren met rijkere spelers besloot een clangenoot om zijn sponsor te worden. In ruil daarvoor zorgde Yao ervoor dat het game-account van zijn sponsor actief bleef.

Het interview van The New York Times legt op nog meer manieren uit hoe Yao al zijn tijd en geld in de game stak om de meest succesvolle Clash of Clans-speler te blijven. Daarmee biedt het artikel een interessante kijk op hoe ver de meest succesvolle freemium-spelers bereid zijn om te gaan.

Downloaden: Clash of Clans (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:32
Categorie Uncategorized
Onderwerp clash of clans

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.