Citrix muis

Echt waar: Citrix maakt een muis voor je iPhone

Vergeet de stylus of het opvouwbare toetsenbord. Dankzij Citrix kun je binnenkort een draadloze muis gebruiken om je iPhone en iPad mee te bedienen.
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

De meeste mensen zullen hun iPhone of iPad het liefst bedienen met hun vingers. Daar is het touchscreen immers voor ontworpen. Toch zien we vaak nieuwe accessoires voorbijkomen waarmee je kunt werken op je iOS-apparaten. Denk bijvoorbeeld aan een stylus, of een opvouwbaar toetsenbord. Dankzij Citrix kunnen we daar nu ook een draadloze muis aan toevoegen. Hiermee kun je, net als bij een laptop of desktop, door simpelweg te slepen en klikken programma’s gaan bedienen op je telefoon.

Citrix muisDe Citrix X1, zoals de muis is genoemd, ziet er uit doodgewoon uit en is dat eigenlijk ook. Het apparaatje heeft twee knoppen, een wiel om mee te scrollen en is draadloos. Via een Bluetooth-verbinding koppel je de muis met je iDevice. Maar waarom zouden we een muis nodig hebben om een iPhone of iPad te bedienen? Volgens het team van Citrix werken vooral zakelijke gebruikers met software om Windows-apps, zoals Powerpoint of Photoshop, op hun smartphone en tablet te gebruiken. Alleen werken deze apps niet optimaal met een touchscreen. De nieuwe muis zou frustraties moeten voorkomen en het werken makkelijker moeten maken.

Of we dankzij de muis van Citrix voortaan onze laptops ook daadwerkelijk thuis zullen laten, is natuurlijk nog maar de vraag. Daarnaast werkt Apple samen met IBM aan zakelijke apps die speciaal ontworpen zijn voor het werken met een touchscreen. Dit heeft al geleid tot een aantal applicaties voor de gezondheids- en industriesector, en de samenwerking moet in de toekomst meer soortgelijke apps op gaan leveren. Tot die tijd kunnen we in ieder geval nog aan de slag met een muis voor onze iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2015, 23:38
Categorie Accessoires
Onderwerp muis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.