Charge Cycle: leasefietsen met iPhone-oplader in New York

Het Kickstarterproject Charge Cycle belooft leasefietsen die je iPhone kunnen opladen in New York. Hierdoor kan je de iPhone van stroom voorzien terwijl je bijvoorbeeld naar werk gaat.

Charge CycleHet Kickstarterproject Charge Cycle wil een leaseprogramma voor speciale fietsen in New York opzetten. Een Charge Cycle-geleaste fiets heeft een smartphone-oplader die je iPhone van stroom voorziet terwijl je ergens naartoe gaat. De dock op de fiets bevat zowel een 30-pins- als een Lightning-connector, waardoor alle iPhones ermee opgeladen kunnen worden.

De dock van de Charge Cycle is waterdicht, waardoor je de iPhone er ook in kunt plaatsen terwijl het regent. Ga je nergens heen maar wil je de iPhone alsnog opladen, dan kun je fietsen terwijl het achterwiel van de Charge Cycle door een standaard omhoog wordt gehouden.

Amerikanen kunnen de fietsen voor een bepaalde tijd leasen door op Kickstarter geld te doneren. Het project heeft zijn beoogde minimumbedrag nog lang niet binnen, maar de bedenkers zijn er nu al zeker van dat de fietsen vanaf mei 2013 in New York te vinden zijn. De bedenkers zeggen zich in de toekomst ook te willen richten op andere steden.

Je iPhone opladen tijdens het fietsen kan al langer: in juli 2012 schreven we nog over de BikeCharge, een dynamo die je precies dit laat doen. De Charge Cycle gebruikt een soortgelijk systeem voor leasefietsen, waardoor meerdere mensen er gebruik van kunnen maken. Door 1 dollar te doneren mag je al je iPhone opladen op een stilstaande leasefiets. Om de fiets te mogen gebruiken ben je wel aardig wat kwijt: een lease van een maand kost 250 dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2012, 15:01
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.