CES krijgt apart Apple-gedeelte in 2010

CES is van plan om volgend jaar een Mac-gedeelte op de beurs te organiseren. Dat zal misschien veel hard- en software-ontwikkelaars van Macworld naar CES trekken.

ces 2009Op CES wordt aan de borreltafel volop gepraat over geruchten dat Apple van plan is om in januari 2010 op de CES te exposeren. Een ander veelgehoord gerucht is dat Macworld naar Las Vegas verhuist omdat de beurs toch niet meer aan San Francisco (vlakbij Apple’s hoordkwartier Cupertino) is gebonden. Maar de organisator van CES heeft zelf al plannen om een mini-Macworld op de CES te organiseren: De Consumer Electronics Association heeft plannen bevestigd dat er volgend jaar een apart onderdeel voor Apple-producten komt.

Of Apple daarbij aanwezig zal zijn is op dit moment nog puur koffiedik kijken. Apple is wel lid van de CEA en heeft een lange relatie met de beursorganisator, vertelde Jason Oxman van CEA. Volgens Oxman is de beslissing voor een Apple-onderdeel genomen na discussies met bedrijven over de beursplannen voor 2010.

De aankondiging van de CEA zou wel eens de doodsteek kunnen zijn voor Macworld. Voor veel fabrikanten was het dit jaar een heel georganiseer om op beide (overlappende) beurzen te zijn. Als Macworld in januari 2010 nog doorgaat zal het een veel bescheidener evenement zijn en de kans is aanwezig dat fabrikanten liever voor CES-beurs kiezen, die niet alleen veel groter is maar ook veel meer internationale bezoekers trekt (bij Macworld bestaat een behoorlijk deel van het publiek uit locals).

Via: MacNN en CNET

Als toetje nog wat foto’s van CES: de beurs zelf en het evenement Cntrstg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2009, 8:19
Categorie Round-up
Onderwerpen beurs, macworld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.