iEnigma maakt van de iPhone een smartcard

Met de iPhone-applicatie iEnigma kunnen bedrijven die normaal smartcards gebruiken deze vervangen door een iPhone. Daardoor ontstaat een extra veilige autenticatie-oplossing.

smartcardHet Duitse bedrijf Charismatics heeft op Macworld laten zien dat het mogelijk is om de iPhone voor two-factor authenticatie te gebruiken. Bij deze vorm van authenticatie wordt gebruik gemaakt van twee manieren om te bewijzen wie je bent: om een bepaalde handeling te mogen uitvoeren controleert een systeem of je bepaalde informatie hebt (een wachtwoord) en of je een bepaald voorwerp in bezit hebt (een smartcard). Maar met de oplossing iEnigma van Charismatics kun je de smartcard voortaan inruilen voor je iPhone.

iEnigma is te downloaden uit de App Store. De iPhone wordt gebruikt om verbinding te maken met de Charismatics-server, die een beveiligde software-token levert. De oplossing kan bijvoorbeeld worden gebruikt door mensen die geen extra autenticatie-apparaat willen meenemen of door bedrijven die extra veiligheid willen, maar het invoeren van two-factor authenticatie tot nu toe teveel gedoe vonden. Met iEnigma kunnen ze dat nu doen, zonder extra hardware te kopen.

Als een bedrijf later besluit de iPhones weer de deur uit te doen kunnen ze overstappen naar een smartcard, usb-key of een magnetische kaart, want die ondersteunt Charismatics ook.

iEnigma is rond 31 maart in de App Store verkrijgbaar en gaat $9,99 per gebruiker kosten.

Meer info: Charismatics

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2009, 7:00
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.