CEA: smartphones en tablets domineren de gadgetmarkt in 2012

Volgens de CES-organisatie CEA zal de verkoop van gadgets in 2012 alleen maar verder afnemen. Dit is vooral te danken aan de steeds maar groeiende smartphone- en tabletmarkt.

CEA tablets smartphonesDeze week gaat in las Vegas CES 2012 van start, één van de grootste gadgetbeurzen ter wereld. Bij de opening van het evenement kwam de Consumer Electronics Association (CEA) met uitspraken die de grootte van de smartphone- en tabletmarkt in perspectief brengen: deze twee apparaten zorgen ervoor dat er nog maar amper geld wordt besteed aan andere gadgets.

Director of research Steve Koenig beweert dat bijna alle elektronica in 2012 minder verkocht zal worden dan afgelopen jaren. Sommige producten zouden zelfs de negatieve verkoopcijfers ingaan. Dit is allemaal te danken aan de groei van smartphones en tablets, waar inmiddels het gros van de consumenten zijn geld aan besteedt.

De cijfers laten zien hoe goed het op het moment met de smartphone en tabletmarkt gaat – en daarmee ook hoe de iPhone en de iPad het doen. Apple speelt een grote rol in allebei deze markten, samen met concurrent Google. Vooral de iPad zal, gezien Apple’s dominante rol op de tabletmarkt, hierbij een grote rol spelen.

Volgens de CEA is de televisiemarkt een van de weinige die ondanks deze ontwikkelingen stabiel blijft. Ironisch, aangezien geruchten er op wijzen dat Apple ergens in 2012 een eigen televisie zal onthullen. Iets waar televisiemakers volgens de CEA doodsbenauwd voor zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2012, 14:27
Categorie Accessoires
Onderwerpen smartphone, tablets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.