Casio verkoopt G-Shock horloge met iPhone-koppeling

Casio is gestart met de verkoop van de G-Shock GB6900AA, een horloge dat via Bluetooth 4.0 verbindt met je iPhone 4S en hoger.

G-Shock BluetoothCasio heeft een nieuw horloge geïntroduceerd dat via Bluetooth met je iPhone verbinding maakt. De nieuwe G-Shock GB6900AA gebruikt de iPhone-verbinding om de getoonde tijd te synchroniseren en om e-mails en gemiste telefoontjes te tonen. Door twee keer te tappen op het scherm verdwijnen notificaties weer uit beeld. Het horloge maakt een alarmgeluid zodra de iPhone buiten bereik is, om je te waarschuwen als je per ongeluk je iPhone vergeet. Casio kondigde begin dit jaar het horloge aan, maar de verkoop is nu begonnen.

Het iPhone-horloge maakt gebruik van Bluetooth 4.0, waardoor je minstens een iPhone 4S nodig hebt om verbinding te maken. Daar staat tegenover dat het horloge een batterijduur van twee jaar heeft, mits je de Bluetooth-verbinding gemiddeld 12 uur per dag gebruikt. Het horloge is daarnaast spatwaterdicht en kan tegen zware trillingen.

Casio concurreert met het nieuwe horloge met andere smartphone-horloges, waaronder het Kickstarter-project Pebble. Dit horloge haalde eerder dit jaar tien miljoen dollar op en belooft informatie via je iPhone te tonen op een e-ink scherm.

De nieuwe G-Shock zal worden verkocht voor 180 dollar, omgerekend ongeveer 140 euro. Op het moment staat het horloge nog niet op de Europese Casio-site, maar wel op de Amerikaanse. Casio zal het horloge zelf verkopen, maar noemt ook een aantal Amerikaanse retailers die hem zullen aanbieden. Het lijkt aannemelijk dat hij uiteindelijk ook in de Europese winkels zal verschijnen.

Via Engadget.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2012, 16:12
Categorie Accessoires
Onderwerpen casio, horloge

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.