CardMobili wint Vodafone Mobile Clicks 2010

CardMobili heeft Vodafone Mobile Clicks 2010 gewonnen.

mobile clicksCardMobili is de winnaar van de Vodafone Mobile Clicks 2010 geworden. Tijdens PICNIC in Amsterdam won dit bedrijf de eerste prijs na drie juryrondes. CardMobili uit Portugal is een aanbieder die klanten- en lidmaatschapskaarten samenvoegt, zodat je met je mobiele telefoon je pasjesgegevens bij de hand hebt en kortingen kunt krijgen. Voor consumenten is de dienst gratis, bedrijven betalen een fee per klant.

cardmobili iconCardMobili krijgt 100.000 euro prijzengeld. Aan Vodafone Mobile Clicks deden 20 genomineerden mee (5 per deelnemend land). In de finale bleven uiteindelijk vier startups uit Nederland, Spanje, Portugal en het Verenigd Koninkrijk over. Zij mochten een totale prijzenpot van 150.000 euro verdelen. RouletteCricket won de tweede prijs en kreeg 50.000 euro prijzengeld.


De drie andere finalisten waren:

  • Nederland: Akvo Phone. Een mobiele applicatie waarmee hulpverleners live vanuit het veld kunnen rapporteren. Met Akvo Phone kun je afbeeldingen, tekst, gps-locatie en een timestamp publiceren. Als hulpverlener heb je dan meer tijd om je werk te doen. In Nederland bleven naast Akvo Phone ook AED4 Smart HomeCare, Snapje en Track & Protect over bij de genomineerden, maar Akvo Phone mocht uiteindelijk naar de finale.
  • cardmobili

  • Spanje: MALCOM. Een mobiele applicatie voor lifecycle management, gericht op uitgevers en ontwikkelaars. Via een webinterface kun je mobiele applicaties beschikbaar stellen.
  • Verenigd Koninkrijk: RouletteCricket. Fans kunnen via een tweede scherm in contact komen met hun favoriete sport. Je kunt het gebruiken wanneer je op het sportveld bent, thuis voor de buis of achter je computer zit. het is de eerste in een serie titels, waarbij er twee geldstromen zijn: enerzijds sponsoring en merkovereenkomsten en anderzijds licenties om te kunnen spelen met geld.

Het zal duidelijk zijn dat bovenstaande ideeën nog niet allemaal te downloaden zijn in de vorm van concrete apps. CardMobili heeft al wel een iPhone-app en RouletteCricket ook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2010, 17:16
Categorie Round-up
Onderwerp Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.