Canon PowerShot N stuurt foto’s door naar iPhone-app

De Canon PowerShot N is een nieuwe compactcamera van Canon, waarmee je foto's meteen kunt doorsturen naar een iPhone-app.

Canon-Powershot-NCanon heeft vandaag de Canon PowerShot N aangekondigd, een camera die op twee manieren in verbinding staat met internet. De PowerShot N heeft ingebouwde Wi-Fi, maar heeft ook een Mobile Device Connect-knop waarmee je een app op je iPhone opent. Vervolgens kun je draadloos foto’s en video’s doorsturen van de camera naar je smartphone.

De PowerShot N komt in april 2013 beschikbaar voor $299 in de VS en €329 in Europa. De compactcamera heeft een verstelbaar 2,8-inch touchscreen, een 12-megapixel CMOS-sensor en 8-voudige optische zoom. Je kunt video’s in 1080p Full HD-kwaliteit opnemen. Zelf omschrijft Canon het nieuwe toestel als een compactcamera, “ontworpen als smartphone-assistent voor de Instagram-generatie”. Je kunt foto’s en video’s meteen uploaden naar sociale netwerken als Facebook en YouTube. Thuis kun je het draadloze netwerk gebruiken om foto’s meteen te printen of te kopiëren naar een pc. De camera kan ook GPS-gegevens van een smartphone of tablet toevoegen aan een opname, zodat je de locatie van een foto makkelijker achterhaalt.

canon powershot n-1

canon powershot n-2

Het grappige van de Canon PowerShot N is dat ‘ie eigenlijk geen boven- of onderkant heeft. Het schermpje kun je kantelen zodat hij altijd makkelijk af te lezen is.

powershot_N_2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2013, 17:32
Categorie Accessoires
Onderwerp canon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.