olloclip: een compacte 3-in-1 lens voor op je iPhone

De olloclip bevat een fisheye, wide-angle en een macro lens. Je haakt hem aan je iPhone en draait hem om wanneer je een andere lens wil gebruiken. Je kunt hem nu kopen voor $69,95.

De olloclip is een drietal lezen die je makkelijk aan je iPhone haakt.In mei schreven we nog over een fisheye lens voor op de iPhone. De lens zat vast aan een hoes die om je iPhone moest doen. We hebben toen kort de olloclip genoemd, die toen net op Kickstarter debuteerde. Deze is nu in productie en biedt een fisheye, wide-angle en macro-lens.


Laat je niet voor de gek houden: de wide-angle en fisheye-foto’s die je ooit met fotovervormende apps maakte, doen onder voor met een lens geschoten beelden. Het bolle effect wordt wel door filters gesimuleerd, maar om echt alles in een bepaalde kijkhoek in beeld te krijgen heb je een lens nodig. Het zelfde gaat op voor macro-foto’s: deze close-up beelden hebben een kortere brandpuntsafstand nodig, iets dat je alleen met een aparte lens voor elkaar krijgt.

De olloclip bevat alle drie de lenzen. Je haakt hem aan de zijkant van je iPhone 4, met de lens die je wil gebruiken naar de voorkant. Wil je een ander gebruiken, dan maak je hem los en draai je hem 180 graden. De Wide-angle lens is deel van de fish-eye lens en gebruik je door hier een onderdeel van te verwijderen. Lekker analoog, maar dat mag wanneer je met lenzen werkt. Over compatibiliteit met de iPhone 3G of 3GS zwijgt de maker in zijn FAQ.

De olloclip is er in twee kleuren: rood en zwart

Helaas blokkeert de olloclip standaard de flitser, die je daardoor niet kunt gebruiken. Lastig, vooral als je bedenkt dat een extra lens op je iPhone voor lichtverlies zorgt, maar gezien de grootte van het accessoire zul je hier waarschijnlijk niet extreem veel last van hebben.

De olloclip kost $69,95 en is te bestellen op de volgende site.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.