Bus & Trein icon

Bus & Trein krijgt vernieuwde planner en Apple Watch-app

Ov-app Bus & Trein heeft in een update een compleet nieuwe planner toegevoegd, met ondersteuning voor huisadressen. Dat niet alleen: de app werkt nu ook op de Apple Watch.

Bus & Trein nieuwe plannerNavigatie-app Bus & Trein heeft een flinke update gekregen. Naast Apple Watch-ondersteuning, vind je in versie 4.0 ook een aantal interessante toevoegingen voor de iPhone. Zo is de planner in de app compleet vernieuwd, kun je snelkoppelingen maken voor thuis, school en werk en is het mogelijk om snel een reis te plannen via je adresboek. Geplande reizen worden voortaan offline bewaard, zodat je ze altijd kunt inzien.

De nieuwe planner in Bus & Trein laat je van adres naar adres reizen, in plaats van station naar station. Een functionaliteit die doet denken aan 9292, en dat is niet zomaar: voer je een adres in plaats van een station in, dan krijg je een mobiele webpagina van 9292 met je reis te zien.

Dat voelt een beetje gek: als je een pagina van 9292 wil bekijken, kun je immers net zo makkelijk die app erbij pakken. Het daadwerkelijke plannen van een reis in Bus & Trein gaat echter net wat makkelijker. Je kunt met een enkele tap je thuis- of werkadres invoeren, of het adres invoeren van een contactpersoon. Je reis is hierdoor vrij snel gepland – en je kunt de 9292-adviezen even goed offline in de app bewaren.

Bus & Trein op Apple Watch

De update introduceert ook een Apple Watch-app voor Bus & Trein, waarin je kunt zien wanneer je eerstvolgende rit wegrijdt. Daarbij worden actuele storingen en vertragingen getoond. Bij iedere stationslocatie zie je ook hoe ver je nog moet lopen. Een functie die overigens net wat lekkerder in OV Delay zit. Deze concurrerende app laat namelijk zien of je wel hard genoeg rent om de bus te halen.

Bus & Trein Apple Watch 1 Bus & Trein Apple Watch 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2015, 19:15
Categorie Apps
Onderwerpen bus, ov

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.