Brightcove maakt tweede scherm-applicaties voor iOS en Apple TV mogelijk

Het ontwikkelplatform App Cloud van Brightcove laat ontwikkelaars gratis apps maken die video naar een Apple TV sturen terwijl je informatie hierover op je iPhone leest.

App CloudBrightcove heeft vandaag een oplossing gepresenteerd onder de naam App Cloud, waarmee je second screen-apps kunt maken. De oplossing stuurt twee schermen aan: op de iPhone of iPad is bijvoorbeeld een quiz te zien, terwijl via de Apple TV op het televisiescherm een afbeelding te zien is. De oplossing is gericht op ontwikkelaars en mediabedrijven en maakt gebruik van AirPlay. Daarbij is een game of een video via de Apple TV te zien, terwijl de besturing wordt geregeld op de iPhone. Ook zou je extra informatie kunnen aflezen op je iPhone of iPad. Tijdens het streamen van een video zou je bijvoorbeeld direct op je iPhone kunnen zien wie een bepaalde acteur is, of een website bekijken die in een clip wordt genoemd.

Met de toolkit kunnen televisie-applicaties bijvoorbeeld de Rotten Tomatoes-score kunnen tonen, terwijl deze zelfde film op televisie te bekijken is. Deze informatie zou je via een app of de browser van je iPhone ook al kunnen bekijken, maar de app zorgt ervoor dat je de content op beide schermen automatisch wordt gesynchroniseerd en toch verschillend kan zijn. Brightcove’s oplossing heet voluit ‘App Cloud Dual-Screen Solution for Apple TV’.

De oplossing van Brightcove is duidelijk bedoeld voor de huiskamer, waar ook andere spelers zoals Microsoft met de Smart Glass-technologie hun zinnen op hebben gezet. Bij Smart Glass gaat het om mobiele apparaten en pc’s met Windows 8, die interactie bieden met games op de Xbox 360. Op iOS is zoiets in feite ook al mogelijk: je kunt de iPhone als controller gebruiken bij het spelen van racegames op de Apple TV. Eerder dit jaar maakten we een overzicht van 10 games die je op de Apple TV kunt spelen dankzij AirPlay, zoals Asphalt 6, Let’s Golf 3 en Modern Combat 3.

https://www.youtube.com/watch?v=A1RjXsLZ2Ik

App Cloud is inmiddels alweer een jaar beschikbaar als een ontwikkeltool voor apps. Met de nieuwe aankondiging richt het platform zich op multimediale content op zowel de iPhone als iPad. De toolkit laat ontwikkelaars in een makkelijke editor een app maken die tegelijkertijd gebruik kan maken van een AirPlay-apparaat. Brightcove heeft vandaag een nieuwe, gratis versie van App Cloud uitgebracht, waardoor het een stuk makkelijk voor iedereen is om met de tools aan de slag te gaan. Voor 99 dollar per maand kun je statistieken van je app bekijken, reclame toevoegen en pushberichten versturen.

Bron: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2012, 17:05
Categorieën Apps, iDevices
Onderwerp cloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.