Boxu T32: eerste iPhone-kloon met drie sensoren

De Boxu T32 is de eerste iPhone-kloon die is voorzien van bewegings-, licht- en nabijheidssensor. Qua uiterlijk is de Boxu T32 bijna niet te onderscheiden, maar in de specificaties verschilt het toestel toch op kleine punten van de iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Op de Intertoys-kloon na is het een tijdje stil geweest rond iPhone-klonen. Vandaag dook er opeens weer eentje op: de Boxu T32, een toestel dat op Windows Mobile 6 draait. Het triband GSM-toestel is geschikt voor EDGE en heeft Wi-Fi, GPS en Bluetooth 1.2, twee ingebouwde camera’s waarvan de ene een resolutie van 3 2 megapixels heeft. Er zitten de gebruikelijke functies van Windows Mobile op, zoals mobiele versies van Office, Internet Explorer en Windows Media Player. Maar bijzonder is dat het de eerste iPhone-kloon is die van alledrie sensoren is voorzien, die je ook op de iPhone vindt: lichtsensor, bewegingssensor en nabijheidssensor.

De lichtsensor past automatisch de schermverlichting aan, afhankelijk van de lichtomstandigheden. De bewegingssensor past de schermoriëntatie aan wanneer je het toestel kantelt en de nabijheidssensor schakelt het scherm uit wanneer je het toestel vlakbij je oor houdt. Op dit punt dus weinig verschil met de iPhone. Wel zitten er op punten wat verschillen: er zit maar 1 GB opslagruimte in en het scherm is ook iets kleiner: 3,2 inch diameter met een resolutie van 240 x 320 pixels. De ingebouwde Bluetooth 1.2 ondersteunt echter wel A2DP, zodat je draadloos stereo muziek kunt luisteren.

Interessant detail: bij de meeste Chinese iPhone-klonen staat er een appeltje op de achterkant, maar de Boxu T32 heeft een Microsoft-logo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 21:14
Categorie iDevices
Onderwerpen bluetooth, china, kloon, sensor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.