Clipit maakt webclips met telefoonnummers en wachtwoord

Clipit is een tool om webclips te maken van websites, items en telefoonnummers. Je kunt ook webclips maken van websites, waarop je met een gebruikersnaam en wachtwoord moet inloggen.

Clipit maakt webclips met telefoonnummers en wachtwoordMet Erica Sadun’s nieuwe tool Clipit kun je aangepaste webclips voor je startscherm maken. Je kunt het gebruiken om webclips met URL’s die beginnen met http:// en itms:// te maken, maar ook om webclips van telefoonnummers te maken (de URL begint dan met tel://). Op die manier kun je shortcuts (speeddials) voor veelgebruikte telefoonnummers maken. Als je zoiets wilt doen, maak je een URL die er bijvoorbeeld zo uitziet: tel://202-456-1111. Klik je hierop, dan opent Safari en moet je bevestigen dat je inderdaad een telefoongesprek wilt voeren.

Onhandig? Eigenlijk wel. Vandaar dat we later vandaag nog iets schrijven over de applicatie SpeedDial, waarmee het nog iets makkelijker gaat. Clipit heeft nog een ander minpuntje: als je een typfout in een webclip hebt gemaakt, kun je deze later niet meer bewerken. Je zult de webclip moeten weggooien en een nieuwe moeten aanmaken. Een andere manier om Clipit te gebruiken is om snel toegang te krijgen tot een forum of een ander type website waarop je moet inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze inloggegevens kun je in de URL van de webclip kwijt. Meer info en downloaden van Clipit kan vanaf de website van Erica Sadun.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2008, 6:00
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.