Bluetooth Bulb: LED-lamp via iPhone aansturen

De Bluetooth Bulb is een lamp die zich laat besturen via een iPhone, iPad of andere smartphone. Er is geen basisstation nodig en je kunt de lamp ook programmeren en dimmen.

bluetooth-bulbBluetooth Bulb stelt je in staat lampen te besturen vanuit de luie stoel. De lamp communiceert daarbij rechtstreeks met een smartphone, tablet of computer, zonder tussenkomst van extra domotica-apparatuur. Je kunt de lampen aan- en uitzetten, dimmen of op tijd programmeren en hij komt in zowel een enkel- als meerkleurige RGB-variant op de markt.


De prijs van de lamp is momenteel nog onbekend. In tegenstelling tot de eerder besproken oplossing van Insteon is het niet nodig een basisstation aan te schaffen. Omdat de techniek in de LED-lamp verwerkt is, hoef je de fitting alleen in een lamp te schroeven en je bent good-to-go. De LED-lamp gebruikt Bluetooth 4.0 en dat wordt lang niet door elke smartphone of tablet ondersteund. Momenteel is de lamp onder meer te gebruiken in combinatie met een iPhone 4S, iPad 3 en de Samsung Galaxy SIII. De lichtgevende gadget is bestuurbaar binnen een straal van vijftig meter en is over twee maanden verkrijgbaar via de online store van de fabrikant, Bluetooth Bulb.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.