Blinde fotograaf gek op de iPhone 3GS

Fotograaf Alex Dejong raakte drie jaar geleden blind. Maar dankzij de iPhone 3GS en de VoiceOver-functie kan hij vandaag de dag toch weer foto's maken.

Alex Dejong foto 2Drie jaar geleden verloor de professionele fotograaf Alex Dejong zijn zicht. Hierdoor dacht hij dat het afgelopen zou zijn met het maken en bewerken van foto’s. Maar dat bleek niet zo te zijn. Met de komst van de iPhone 3GS met VoiceOver-functie en een aantal applicaties gaf dit zijn mogelijkheid tot het maken en bewerken van foto’s terug.

Alex Dejong is niet volkomen blind; hij kan licht van donker onderscheiden. Hij maakte de foto’s samen met de hulp van een ‘editing assistant’. Maar zonder de iPhone met VoiceOver zou Alex Dejong nooit zo ver zijn gekomen.

Deze functie maakt het mogelijk alles op te lezen wat er op het scherm staat. Ondanks dat het volgens ons lastig is dingen te typen of programma’s op te starten doordat je bijna geen knoppen hebt en alles glad aanvoelt, is Alex Dejong samen met applicaties zoals Camerabag en TiltShift weer terug in zijn oude rol als fotograaf.

“With the iPhone and a lot of the photography apps that a lot of people are using, I have my entire workflow, and I can do it in five minutes,” Dejong said. “In this way, the iPhone is a remarkable gift. I’ve had it for three weeks now, and it has really opened up my world, apart from the photography.”

Een erg interessant verhaal. Mocht je meer willen lezen over blinde fotografen in combinatie met gadgets, dan kun je dit artikel op Wired lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2009, 11:56
Categorieën Achtergrond, Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.