Bill Gates vindt iPad OK, maar ziet liever stylus en toetsenbord

Bill Gates vindt de iPad best een aardig apparaat, maar wat hem betreft had Apple voor een stylus en toetsenbord moeten zorgen.

ten one designBill Gates heeft zijn mening gegeven over de iPad. De voormalig topman van Microsoft is wat subtieler in zijn woordkeuze dan collega Steve Ballmer en zegt dan ook dat hij de iPad wel OK vindt. Toch mist Gates iets: de iPad heeft een stylus en een toetsenbord nodig. Microsoft bracht jaren geleden al een tablet-versie van Windows uit en er verschenen diverse tabletcomputers voorzien van Windows, maar de fabrikanten wisten bij het publiek nooit de juiste snaar te raken.

Toen de iPhone op de markt verscheen was Gates meer onder de indruk:

So it’s not like I sit there and feel the same way I did with the iPhone where I say, ‘Oh my God, Microsoft didn’t aim high enough.

Bij de iPad vindt Gates niet dat zijn bedrijf de boot gemist heeft:

It’s a nice reader, but there’s nothing on the iPad I look at and say, ‘Oh, I wish Microsoft had done that’.

Maar er moet wel iets aan de interface gebeuren:

You know, I’m a big believer in touch and digital reading, but I still think that some mixture of voice, the pen, and a real keyboard-in other words a netbook-will be the mainstream on that.

Bij de iPad is het mogelijk (optioneel) om een extra toetsenbord te gebruiken. En wat een stylus betreft: dat komt helemaal goed, want bij de lancering van de iPad kun je al meteen de Pogo Stylus gebruiken. Gates’ andere wensen kunnen ook gemakkelijk worden ingewilligd: er zit een microfoon op de iPad en er zijn in de App Store applicaties te vinden waarmee je spraakcommando’s kunt geven (Nuance Dragon Search bijvoorbeeld). Apple’s eerdere Newton-handheld was wel via een stylus te bedienen, maar toen stond de schermtechnologie nog in de kinderschoenen.

Bill Gates en Steve Jobs zaten tijdens een conferentie in 2007 samen op een podium en praatten daar onder andere over handhelds. Gates had toen een toekomstvisie dat gebruikers twee algemene tablets op zak zouden dragen. Jobs geloofde meer in apparaten voor gespecialiseerde taken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2010, 0:57
Categorie Apple
Onderwerpen bill gates, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.