Beperkt kopiëren en plakken in Safari met iCopy

iCopy is voorlopig de eerste manier om op de iPhone iets te kopiëren en plakken. iCopy werkt alleen in Safari en maakt het mogelijk om alinea's of URL's te kopiëren naar een andere webpagina of naar een e-mailbericht. Een aardig begin, maar het is nog ver verwijderd van echt knippen en plakken.

iCopyiCopy is de eerste applicatie die het mogelijk maakt om teksten te knippen en te plakken. Het heeft echter wel z’n beperkingen: je kunt het alleen gebruiken in Mobile Safari. Je kunt een URL of een stuk tekst naar een andere webpagina of naar een e-mailbericht kopiëren en plakken. Het gebruikt daarbij net als iTransmogrify een bookmarklet. Dat houdt in, dat je een bookmark voor iCopy maakt en met instructies van de website van iCopy bewerkt. Daarna is het klaar voor gebruik.

Telkens wanneer je nu een interessante tekst of URL tegenkomt die je wilt kopiëren, roep je de bookmark op en heb je mogelijkheid om te kopiëren of te plakken. Kies je voor kopiëren, dan krijg je een vervolgscherm waarin je het kopiëren van een stuk tekst of URL, of het e-mailen van de tekst of URL kunt kiezen. Op dit moment kun je alleen een complete alinea kopiëren. Ook werkt het nog niet op elke website. iCopy werd ontwikkeld door Preston Monroe, die graag feedback en suggesties ontvangt. Je kunt ook je e-mailadres achterlaten om een waarschuwing te ontvangen wanneer er een nieuwe versie beschikbaar is. Omdat iCopy afhankelijk is van de bookmarkfunctie van Safari is het niet zo makkelijk om het makkelijk uit te breiden naar andere applicaties. Ook wordt de gekopieerde tekst in de URL via internet verstuurd, waardoor het kopiëren van je bankgegevens of andere geheime informatie geen goed plan is.

Meer info: biocow.com/iCopy/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2008, 13:29
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.