Battle of the mobile browsers: iPhone wint

De iPhone scoorde in een vergelijkende mobiele browsertest van Gizmodo de hoogste score, met de T-Mobile G1 op korte afstand. Internetten op een Samsung blijkt echter een ramp.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Mobiele browsersWelke mobiele telefoon levert de beste internetervaring? Gizmodo testte acht telefoons en de internetbrowsers die daar standaard op meegeleverd worden. De iPhone leverde beste prestaties (A-) met op bijna elk onderdeel een excellente score. De webbrowser van de Android G1 deed het ook erg goed, net als de LG Dare. Samsung eindigt met drie toestellen helemaal onderaan de ranglijst. De testers keken naar snelheid en weergave van verschillende content, zoals YouTube, Wall Street Journal en National Geographic.

De Samsung Epix met Windows Mobile 6.1 en de mobiele versie van Internet Explorer was in staat om geen enkele website goed te tonen. Dat de browsers van de iPhone en de T-Mobile G1 ongeveer op dezelfde plaats eindigen kan er iets mee te maken hebben dat beide browsers op WebKit zijn gebaseerd. Toch hoopt Gizmodo dat Apple de browser nog beter maakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:28
Categorie iDevices
Onderwerpen android, blackberry, samsung, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.