BarMax CA, iPhone-applicatie van duizend dollar: een koopje?

De duurste applicatie in de App Store is sinds deze week BarMax CA, een applicatie die $999,99 kost en dat geld wel eens waard zou kunnen zijn. Het alternatief kost namelijk drie- tot viermaal zoveel.

barmax caDe applicatie I Am Rich kreeg wereldwijd belangstelling omdat er mensen waren geweest die voor $999,99 een applicatie hadden gekocht, met totaal geen functionaliteit. Nu is er opnieuw een applicatie van $999,99 in de App Store te vinden, de duurste applicatie die je voor de iPhone kunt kopen. Toch is het verhaal bij deze applicatie iets anders: het schijnt zelfs een koopje te zijn, als je de aanbieder mag geloven. BarMax CA is een applicatie die rechtenstudenten voorbereidt op een examen. Normaal rekent aanbieder BarBri voor de examenvoorbereiding drie- tot vierduizend dollar. Het verschil is echter wel, dat je met de applicatie niet naar een klaslokaal kunt gaan en dus ook geen persoonlijke begeleiding krijgt. BarMax CA is alleen geschikt voor studenten die in Californië examen willen doen, hoewel er ook examen-apps voor New York en vijf andere populaire Amerikaanse staten aankomen.

barmax iphoneDaarnaast komt er een versie die voor meerdere staten beschikt is, omdat bijvoorbeeld het multiple choice-gedeelte veelal gelijk is. Een ander idee is om nog een aparte applicatie te maken met alleen het multiple choice-gedeelte, voor $499,99. De overige onderdelen van het examen, zoals het schrijven van een essay, zul je dan op eigen houtje moeten doen. De applicatie BarMax CA is meer dan 1GB groot en bevat duizenden pagina’s materiaal, honderden uren audio-colleges en de mogelijkheid om het materiaal electronisch toegestuurd te krijgen. Voor mensen die van plan zijn om twee maanden op een tropisch eiland te gaan zitten om zich op hun rechtenexamen voor te bereiden misschien een investering die de moeite waard is.

barmax ca iphoneDe applicatie is bedacht door Mike Ghaffary, die zich zelf op het bar exam aan het voorbereiden was en opzag tegen de $4.000 die BarBri normaal rekent voor een iPod met audio-lessen. Omdat BarBri een monopolie heeft kunnen ze dergelijke absurde prijzen rekenen. In de App Store was al wel een gratis BarBri-applicatie voor de iPhone te vinden, maar die is alleen te gebruiken als je een (betaald) account hebt. Ghaffary schakelde een paar iPhone-ontwikkelaars en juristen in om de app te maken. Volgens Ghaffary had Apple aanvankelijk wel wat bedenkingen vanwege de hoge prijs, maar keurden ze de applicatie zonder verdere problemen goed. BarMax CA is nu de duurste applicatie in de App Store, $100 duurder dan de voorgaande koploper (de applicatie iRa Pro om je beveiligingscamera’s in de gaten te houden).

Downloaden: BarMax CA ($999,99) en BarBri (gratis – betaald account vereist)
Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2010, 23:01
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.