Bad Elf geeft GPS-functies aan elk iOS-apparaat

Bad Elf heeft een GPS-dongle gemaakt waarmee je elk iOS-apparaat kunt voorzien van GPS-functies. De Bad Elf is wel prijzig: 130 dollar voor de Lightning-versie.

Bad Elf GPS-dongleJe hebt nog een iPod touch 5G of een iPad met Wi-Fi liggen, maar baalt dat er geen GPS-chip in zit? Bad Elf gaat dat probleem oplossen. Bad Elf is een GPS-dongle die je in de Lightning-connector steekt en die ervoor zorgt dat je iDevice voortaan GPS-signalen ontvangt. Het is wel een wat dure oplossing om nieuw leven in je iDevice te blazen, want de Lightning-uitvoering van de Bad Elf kost $130. Voor de al langer bestaande 30-pinsuitvoering ben je $120 kwijt, plus verzendkosten. Voor dat geld krijg je een 66-kanaals WAAS GPS-dongle die geschikt is voor de GPS- en GLONASS-satellieten en een nauwkeurigheid heeft van 2,5 meter.


Na het aansluiten zou de Bad Elf al binnen twee seconden moeten werken. Een internetverbinding of maandelijks abonnement is niet nodig en voor software-updates kun je de gratis Bad Elf-app downloaden uit de App Store. Via de Bad Elf-app kun je firmware-updates installeren en het apparaat configureren. Je krijgt bij aankoop van de Bad Elf een gratis upgrade naar CoPilot Premium, maar dat geldt alleen voor inwoners van de VS, die hun bestelling bovendien veel sneller en goedkoper krijgen toegestuurd.

De iPod touch en iPads met alleen Wi-Fi kunnen wel locatiebepaling doen op basis van Wi-Fi-metingen, wat prima is voor het inchecken met Foursquare of Facebook. Maar erg nauwkeurig is het niet. Wil je routenavigatie met je iDevice doen, dan is GPS noodzakelijk. Apple vraagt zo’n €100-€120 extra voor de ‘cellular’ iPads met GPS-chip, waardoor je meteen begrijpt dat de aanschaf van een Bad Elf niet voor iedereen de meest gunstige oplossing is. Sta je op het punt om een iPad aan te schaffen, dan kun je beter Apple’s geïntegreerde oplossing kiezen, in plaats van een los apparaatje dat ook nog eens uitsteekt. Heb je een oud iOS-apparaat dat je echt niet meer gebruikt en lukt het niet om ‘m tweedehands te verkopen? Dan kan Bad Elf een handige upgrade zijn, om een ongebruikt apparaat weer nuttig te kunnen inzetten, bijvoorbeeld door in het dashboard van je auto in te bouwen. Voor alle andere mensen kan het handiger zijn om de oude iPad gewoon maar te verkopen en te kiezen voor een (eventueel ook tweedehands) model waar de GPS-chip al standaard is ingebouwd. Dat geeft een stuk minder kopzorgen dan zo’n los apparaatje.

Meer info: Bad Elf

bad-elf-zijkant

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2013, 11:13
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.