iKids week 48: Dr. Panda’s Huis, Map the World en Sofia het Prinsesje

In deze iKids lees je over klusjes doen met Dr. Panda's Huis, poppentheater maken met Sofia het Prinsesje en topografie leren met Map the World.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

pandaIn deze iKids lees je over twee nieuwe apps en een bijzondere update. In de nieuwe app van Dr. Panda leren kinderen op een speelse manier over huishoudelijke klusjes, door allerlei grappige dieren te helpen. Met Map the World kunnen ze topografie en Engels oefenen en puzzels met landen in elkaar zetten. Tot slot is er ook nog een app die om spelen en fantasie draait, en minder om educatie. In Sofia het Prinsesje kunnen kinderen nu eigen tekensprookjes verzinnen door met poppen, kostuums en decorstukken een poppentheater te maken en op te nemen.

Dr. Panda’s Huis

Dr. Panda is een kwaliteitsmerk voor kinderen op de iPad. De knuffelbare hoofdpersoon speelde eerder een klusjesman en ging met het vliegtuig op reis. De apps zijn vaak een aanstekelijke combinatie van educatie en spel voor kinderen van 2 tot 6 jaar. In deze app bevinden kinderen zich in het huis een goedlachse rode panda in een tuinbroek. Is dit misschien de opvolger van de normale mascotte, een zwart-witte reuzenpanda? In de app kunnen kinderen allerlei dieren helpen met hun huishoudelijke klusjes, zoals de was sorteren en ophangen, het maken van een ontbijtje of het boenen van de vloer. Daarmee verdienen de kinderen af en toe een heitje voor karweitje, waarmee ze speelgoed kunnen kopen in de speelgoedwinkel. Het prettige van de Dr. Panda-apps is dat ze erg intuïtief zijn: kinderen weten vaak meteen wat ze moeten doen. Het spel kent geen in-app aankopen of advertenties van andere bedrijven.

Downloaden: Dr. Panda’s Huis (€2,69, universeel, iOS 6.0+)

dr panda

Sofia het Prinsesje

Sofia het Prinsesje is een tweeledige app: in de app kun je het verhaal lezen van Sofia, een meisje dat ineens prinses werd, maar ook je eigen tekenfilmsprookje maken. Hiervoor hebben ze kinderen de beschikking over allerlei poppentheater-hulpmiddelen, zoals poppen, kostuums en decorstukken. De Disney-app bestond al even, maar heeft nu een update gekregen waarmee kinderen avonturen kunnen beleven in het nieuwe Koninklijke Theater, dat helemaal is helemaal versierd met kerstversieringen. Kinderen kunnen hier uit allerlei kerstige kostuums, personages, decorstukken en achtergronden kiezen en een toneelstuk opvoeren. De app heeft ook een multi-touch-scherm zodat kinderen samen met een vriend of vriendin kunnen spelen en de mogelijkheid om je toneelstuk op te nemen en later terug te kijken.

Downloaden: Sofia het Prinsesje (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

sofia

Map the World

Map the World is een interactieve puzzel van de wereld, waarmee kinderen over topografie kunnen leren. Van ieder werelddeel is er een puzzel, die opent als een landkaart. Een luttele seconde na het openen vallen echter alle landen van de kaart af en is het aan kinderen om ze weer op de goede plek te leggen. Als ze een land naar de goede locatie hebben gesleept ‘plakt’ het stuk weer aan de puzzel vast. Zo worden kinderen zich niet alleen bewust van de vorm, locatie en grootte van sommige landen, maar waarschijnlijk ook nieuwsgierig naar allerlei exotische plekken. Rechtsboven zie je hoeveel landen van het totaal al op de goede plek liggen en staat de verstreken tijd, zodat kinderen zichzelf kunnen trainen. Er is ook een puzzel met alle oceanen en zeeën. Map the World is Engelstalig, maar draait vooral om puzzelstukken – in dit geval landen- op de goede plek leggen. Dat moet Nederlandstalige kinderen ook lukken. En anders kan je er altijd even naast gaan zitten om te vertellen dat ‘Slovakia’ Slowakije betekent. Of laat je kinderen een handige lijst met vertalingen maken. Oefenen ze ook meteen hun Engels.

Downloaden: Map the World (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Map the world

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:59
Categorie Apps
Onderwerpen dr. panda, ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.