Archos gaat in 2014 smartwatch met iOS-koppeling introduceren

Archos introduceert in 2014 meerdere smartwatches voor iOS en Android 'vergelijkbaar' met de populaire Pebble.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Archos SmartwatchArchos zal in 2014 meerdere smartwatches introduceren die volgens de fabrikant “vergelijkbaar” zijn met de populaire smartwatch Pebble. Dat heeft Archos bekendgemaakt in de aanloop naar CES, de beurs voor consumentenelektronica, die volgende week in Las Vegas van start gaat. Zowel smartphones als tablets met iOS en Android worden ondersteund. Archos richt zich naar eigen zeggen op “eenvoud en functionaliteit”, al is nog niet duidelijk wat de smartwatches dan precies te bieden hebben. De vanafprijs van de nieuwe smartwatches ligt op 82 dollar.

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat de smartwatches van Archos serieuze concurrentie zullen vormen voor Pebble, dat met zo’n 300.000 verkochte exemplaren tot nu toe marktleider is op dit gebied. Pebble kondigde onlangs aan dat het in 2014 met een eigen App Store voor het horloge zal komen. De verwachting is dat ook Apple in 2014 met een eigen smartwatch zal komen, die in het geruchtencircuit voor het gemak iWatch is genoemd. Al wijzen de laatste geruchten erop dat de iWatch pas volgend jaar oktober op de markt zal komen.

Archos was tot nu toe vooral bekend van verschillende mediaspelers, Android-gebaseerde tablets en verschillende gadgets voor gamers. De smartwatch is voor de fabrikant dus een geheel nieuw terrein. Hoewel Archos spreekt over een “Pebble-achtige” smartwatch lijkt het plaatje in het persbericht meer op een nerdy versie van de Nike Fuelband. Uit de foto afkomstig van de website van Archos wordt nog niet veel duidelijk, behalve dat het in ieder geval veel lijkt op een standaard horloge. Waarschijnlijk zullen tijdens CES meer details bekendgemaakt worden.

Via TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2013, 21:56
Categorie Accessoires
Onderwerpen pebble, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.