‘AppleCare+ voor iPhone 5 niet meer aan landsgrenzen gebonden’

Met AppleCare+ is het binnenkort ook mogelijk om je iPhone in andere landen te laten repareren. Dit blijkt uit gelekte documenten.

AppleCare+Reizigers met AppleCare+ kunnen binnenkort ook in het buitenland hun iPhone 5 laten repareren en vervangtoestellen ontvangen, in plaats van alleen in het land waar ze hem hebben gekocht. Dat blijkt uit twee gelekte documenten die blogger @SonnyDickson op Twitter plaatste. De service zou in heel Europa, maar ook in Latijns Amerika, China, India, Korea, het Midden-Oosten, Rusland, Taiwan, Turkije, de VS en Canada beschikbaar zijn. De internationale service geldt hoogstwaarschijnlijk voor iPhones, iPads, iPods, Apple TV’s, Apple schermen en Macs.

In een van de gelekte pagina’s staat dat de nieuwe internationale service voor de iPhone 5 op vrijdag 27 september van start zal gaan. Een kanttekening bij de service is dat je jouw apparaten alleen kunt laten maken in landen waar deze ook verkocht wordt. Zo laat het document zien dat je de iPhone 5 niet kunt laten repareren en vervangen in Brazilië. AppleCare+ is op dit moment beschikbaar in Oostenrijk, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Ierland, Italië, Japan, Singapore, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten en in Nederland.

https://twitter.com/SonnyDickson/status/382634673681092608

AppleCare+ is nog maar sindskort in Nederland beschikbaar, en is een aanvullende dienst op Apple’s al langer beschikbare AppleCare. Door eenmalig 99 euro te betalen kun je met een eigen risico van 69 euro je iPhone tot twee keer laten repareren, ongeacht de oorzaak van je schade. Wellicht is de recente uitrol naar Europa ook de reden dat de internationale voorwaarden worden veranderd. Er zijn nu immers flink wat meer landen waar je terecht kunt.

9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2013, 9:51
Categorie Apple
Onderwerpen applecare, internationaal, zorgverzekering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.