Apple zoekt iPhone Software Engineer voor iPhone Maps Team

Apple is op zoek naar een engineer voor het iPhone Maps en MapKit Team. De huidige Google Maps-applicatie op de iPhone is namelijk nog maar het begin. Er is veel meer mogelijk. Tijd voor speculatie?

iphone kompas mapOp zoek naar een nieuwe baan en geen bezwaar om naar Cupertino te verhuizen? Dan heeft Apple een interessante baan. Ze zoeken namelijk een iPhone Software Engineer die aan de Maps-applicatie voor de iPhone gaat werken. Waarschijnlijk weten maar weinig mensen dat de Google Maps-applicatie op de iPhone grotendeels door Apple zelf is ontwikkeld. Apple maakte de interface, inclusief het bladereffect om van kaarttype te wisselen.

Je zou uit de vacature-omschrijving, waarin met geen woord over Google wordt gerept, zelfs kunnen afleiden dat Apple de kaartapplicatie wat minder afhankelijk van Google wil maken. Of Apple bezig is met een eigen kaartdienst, zoals Macrumors vervolgens suggereert, is dan misschien wat te ver gezocht. Wel is het zo, dat Apple nog niet zo lang geleden kaartleverancier PlaceBase overnam.

De nieuwe medewerker gaat werken in het Map and MapKit Framework-team. Deze mensen zijn ook verantwoordelijk voor de Kompas-applicatie en de andere locatiegebaseerde diensten op de iPhone en iPod touch. De vacaturetekst zegt:

We want to take Maps to the next level, rethink how users use Maps and change the way people find things. We want to do this in a seamless, highly interactive and enjoyable way. We’ve only just started.

De vacature is te vinden op de website van Apple.
vacature iphone maps

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2009, 15:12
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.