Apple wil geen applicaties meer met ‘Pad’ in de titel

Apple wijst applicaties af waarin het woord 'Pad' voorkomt. Je mag wel naar de iPad verwijzen, maar ContactPad moet een andere naam verzinnen.

contactpadApple wijst vanaf nu applicaties af waarin het woord ‘Pad’ voorkomt in de titel. ‘Cool Wallpapers for iPad’ is geen probleem, maar ‘ContactPad’ wordt niet meer gedoogd. Jesse Waites, ontwikkelaar van de applicatie ContactPad maakte dit bekend. Hij kreeg een e-mailbericht van Apple, waarin de applicatie werd afgewezen. Apple heeft vergelijkbaar beleid als het om het woord ‘Pod’ en ‘iPod’ gaat. Apple verwijst naar de ‘Guidelines for Using Apple’s Trademarks and Copyrights‘. Namen van Apple-producten mogen dus wel in de applicatienaam voorkomen, maar alleen in combinatie met ‘runs on’, ‘for use with’, ‘for’ of ‘compatible with’.

De Apple-productnaam moet bovendien minder prominent zijn dan de naam van de applicatie zelf. ContactPad is een applicatie waarmee je Facebook-contacten kunt importeren. Gek genoeg is versie 1.0 van de app nog steeds in de App Store te vinden. Ook is de gratis applicatie Pad Info (tip!) nog gewoon in de App Store te krijgen.

contacpad ipad

Dit is het mailtje:
ContactPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2010, 18:21
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.