Apple weigert iPhone-gooispelletje Send Me To Heaven

Apple heeft het iPhone-gooispelletje Send Me To Heaven geweigerd, omdat het gedrag aanmoedigt waarmee je je toestel beschadigt. Android-gebruikers kunnen hun smartphone wel kapotsmijten.

send me to heaven“Gooi de telefoon zo hoog als je kan.” Dat is de opdracht van het spelletje Send Me To Heaven. Apple weigerde het spelletje toe te laten tot de App Store, maar Android-bezitters staat niets in de weg, want Send Me To Heaven is gewoon verkrijgbaar in de Google Play Store; volgens Kotaku “omdat het niemand kan schelen of je Android-toestel in stukken breekt op de stoep.”


De game meet de hoogte van je toestel en de winnaar is degene die het hoogste gooit. Je kunt geen extra punten verdienen door je telefoon netjes op te vangen. Onderstaand filmpje laat zien dat de app eigenlijk weinig om het lijf heeft. Je gooit je telefoon omhoog en het resultaat in meters verschijnt in beeld. Vervolgens kun je de score uploaden om te vergelijken met anderen. De maker van Send Me To Heaven wil spelers uitdagen om een afweging te maken wat ze het belangrijkst vinden: een hoge score of hun dure gadget. Apple gaf als reden voor de afwijzing, dat ze geen gedrag willen stimuleren waarmee je je toestel kan beschadigen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 augustus 2013 om 19:20
Categorieën
Achtergrond, Apple

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.