Apple vernieuwt iWork voor iOS en Mac, verwijdert Keynote Remote

Apple heeft iWork voor iOS en OS X vernieuwd. Keynote werkt nu als afstandsbediening en Keynote Remote is verwijderd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple iWork apps vernieuwd iOS Mac iCloudApple heeft updates beschikbaar gesteld voor de iOS- en OSX-apps Pages, Numbers en Keynote. De bijgewerkte applicaties zijn voornamelijk voorzien van bugfixes en een paar kleine toevoegingen. Eén van de interessantste nieuwe opties is de afstandsbedieningsfunctie in Keynote, waarmee je een presentatie op andere apparaten kunt bedienen. De optie werd door Apple al langer aangeboden via de aparte app Keynote Remote, die vannacht uit de App Store is gehaald.

Keynote Remote was sinds oktober 2013 een gratis iOS-app, terwijl je voor Keynote €8,99 moet neerleggen. Apple biedt Keynote voor iOS echter gratis aan op ieder iOS-apparaat dat na 1 september 2013 is gekocht.

Keynote voor iOS bevat voortaan ook de overgangen Druppel en Raster voor presentaties. Pages kan nu met of zonder spaties tekens tellen en in Numbers bewerk en bekijk je spreadsheets nu in liggende weergave.

Alledrie de iWork-apps zijn na de updates in staat om beveiligde bestanden te delen via een iCloud-link. Je moet de ontvanger dan een wachtwoord toesturen waarmee het document geopend kan worden. Gebruikte diagrammen kunnen in de drie apps ook worden gebaseerd op tijd en datum.

De Mac-updates voor iWork zijn vergelijkbaar met de nieuwe iOS-versies. Ook op OS X is het nu mogelijk om met een wachtwoord beschermd bestand te delen via iCloud. Keynote voor Mac ondersteunt net als de iOS-versie twee nieuwe overgangen voor presentaties. Verder zijn de apps vooral voorzien van kleine wijzigingen, zoals nieuwe sorteerfuncties voor kolommen in Numbers.

Apple vernieuwde gisteren nog iWork voor iCloud. Ook daar zijn de wachtwoordbeveiligde documenten nu te gebruiken. Bovendien kregen de web-apps meer iOS 7-invloeden.

Downloaden:

  • Pages (€8,99, universeel, iOS 7.0+)
  • Numbers (€8,99, universeel, iOS 7.0+)
  • Keynote (€8,99, universeel, iOS 7.0+)

Mac:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:38
Onderwerpen iwork, keynote, numbers, pages

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.