Apple reageert op batterijkwestie nieuwe iPad

Het opladen van de batterij voorbij 100 procent blijkt geen fout te zijn in de nieuwe iPad. Volgens een topman van Apple is het een bewuste functie, die altijd al in iOS zat.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Michael-Tchao-iPad-3Apple-topman Michael Tchao heeft officieel gereageerd op de batterijkwestie die momenteel rondom de nieuwe iPad speelt. Tchao, die als vice-president iPad Product Marketing verantwoordelijk is voor alles rondom de iPad, vertelde in een interview met AllThingsD hoe het nu precies zit. Volgens Tchao laten alle iOS-apparaten vlak voordat ze volledig opgeladen zijn al een percentage van 100 procent zien. Vanaf dat moment gaat het opladen nog even door, laten weer wat spanning los en laden weer op, zolang het apparaat is verbonden. “Het circuit is zo ontworpen dat je je apparaat zo lang als je wilt aangesloten kunt houden”, legde Tchao uit.

Kortom: het probleem dat de iPad doorlaadt tot voorbij 100% is geen fout, maar een feature, aldus Apple. Door deze oplossing te kiezen zorgt Apple ervoor dat apparaten altijd optimaal zijn opgeladen. “Het is een fantastische functie die altijd al in iOS heeft gezeten”, vertelt Tchao. Het opladen van de batterij leidde in ieder geval al tot bezorgdheid: afgelopen weekend vertelde televisiezender CNBC dat het opladen van je iPad voorbij de 100% tot schade aan de batterij kan leiden. Dat bleek achteraf onzin. Het aangesloten houden van je iPad levert dus geen schade of een ‘luie’ batterij op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 14:18
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.