Apple patenteert fitnessprogramma voor iTunes, iPod en iPhone

Een serie van vier nieuwe patenten van Apple, laat zien dat het bedrijf de iPod en iPhone wil gebruiken als fitness-systeem. Aan de hand van een vragenlijst krijg je oefeningen voorgeschoteld, die je ook in groepsverband kunt doen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iTunes Fitness ProgramApple heeft een serie patenten ingediend waaruit blijkt dat het bedrijf plannen heeft om een fitnessprogramma te ontwikkelen. Het aanbod bestaat uit fitness-oefeningen, statistieken van prestaties en een controlescherm waarop je de workout-informatie kunt zien en door audiobestanden kunt navigeren. De patenten beschrijven een fitness-systeem dat bestaat uit hardware en software, waarbij bewegingssensoren en biometrie worden ingezet.

Een beloningssysteem zorgt dat je gemotiveerd blijft en een systeem voor het coördineren van groepsactiviteiten is bedoeld om anderen uit te dagen. Centraal in het systeem staat iTunes, waarin je als gebruiker een aantal vragen moet beantwoorden zodat je medische conditie kan worden vastgesteld. Ook kun je daarin je doelstellingen aangeven. Op basis van de gegeven antwoorden krijg je een aantal oefeningen voorgeschoteld, die je met je iPod of iPhone kunt synchroniseren. Deze apparaten lootsen de gebruiker door de verschillende oefeningen. Je kunt met het uitvoeren van oefeningen punten winnen, die je ook met een groep kunt delen. Het systeem borduurt in zekere zin door op het redelijk populaire Nike + iPod-concept.

De datum in de patenten (27 maart 2007) wekt de indruk dat Apple al meer dan een jaar met het idee rondloopt om van de iPod en iPhone een fitness-hulpmiddel te maken. Dat Apple de patenten heeft ingediend, wil overigens niet zeggen dat ze daadwerkelijk zoiets gaan ontwikkelen.

De volgende patenten zijn online te bekijken:

Uitgebreide screenshots uit de patenten zijn te zien op AppleInsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2008, 1:06
Categorieën Diensten, Mac & macOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.