Apple brengt nieuwe betaversie van iPhone SDK uit

Apple heeft iPhone SDK beta 2 uitgebracht, met als belangrijkste vernieuwing een Interface Builder voor het maken van gebruikersinterfaces voor applicaties. Daarnaast is er een nieuw startscherm en een nieuwe versie van Xcode.

Apple heeft vandaag iPhone SDK beta 2 uitgebracht. De belangrijkste vernieuwing is de hiernaast afgebeelde Interface Builder, een nieuw bestanddeel van de Apple-ontwikkeltools waarmee je een (Cocoa Touch) interface voor je iPhone-applicaties kunt maken. Dat is overigens ook meteen de grootste vernieuwing in deze tweede betaversie van de iPhone SDK. Daarnaast is een nieuwe versie van Xcode toegevoegd en zijn er meerdere bugfixes uitgevoerd.

In de opmerkingen schrijft Apple dat “this second beta is known to be incompatible with installation folders other than the default /Developer”. De nieuwe release is gratis te downloaden via het iPhone Development Center, nadat je daar als ontwikkelaar bent geregistreerd (gratis). De download is 1,36GB groot en te herkennen aan het buildnummer 9A2151.

Na de installatie van de nieuwe SDK blijken twee folders een nieuwe naam te hebben gekregen: Aspen.platform en AspenSimulator.platform heten voortaan iPhoneOS.platform en iPhoneSimulator.platform. De simulator heet nu ook gewoon iPhone Simulator. Een kleine andere wijziging is dat er een nieuw startscherm is waarbij je als gebruiker kunt kiezen tussen iPhone- en Mac OS X-resources.

Meer info: Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2008, 0:55
Categorie iDevices
Onderwerpen code, interface, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.