Apple-patent voegt slimme luidspreker bovenop iPhone toe

Een nieuw Apple-patent beschrijft hoe het geluid naar een stereospeaker bovenop de iPhone gestuurd kan worden als je liggend een video kijkt.

iPhone 5 speakerWe kantelen al jaren onze iPhones om filmpjes in de juiste resolutie te bekijken, maar daar komt ook één nadeel bij kijken: het geluid van je iPhone komt van slechts één kant, waardoor het stereo-effect verloren gaat. Een nieuw Apple-patent hoopt dat probleem op te lossen: door het geluid naar andere speakers te sturen zodra je de iPhone kantelt, zou het altijd afkomstig zijn van de linker- en rechterzijde van het scherm.

De speakers zouden met behulp van de bewegingssensor zien hoe de iPhone wordt vastgehouden, waarna het geluid naar de benodigde speakers wordt gestuurd. Het geluidssysteem zou alle kanten op kunnen werken: houd je een iPhone ondersteboven, dan worden de stereotracks gewoon omgewisseld.

Om het patent werkend te krijgen zou Apple minstens één nieuwe speaker aan de bovenkant van de iPhone moeten toevoegen, waar het geluid naartoe gestuurd kan worden als je de iPhone liggend vasthebt bij het kijken van een video. Het is nog de vraag of Apple dit op korte termijn ook zal doen: geruchten over de iPhone 5S wijzen er immers op dat Apple dit jaar geen vernieuwd ontwerp zal introduceren. Het idee ligt bij Apple in ieder geval al een tijdje op de plank: hoewel het patent vandaag pas openbaar werd gemaakt, is hij in november 2011 al aangevraagd.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2013, 21:00
Categorie iDevices
Onderwerpen geluid, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.