iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was dinsdag 4 maart 2014

Vandaag op iCulture: iOS 7.1 verschijnt nu zeer snel, financieel directeur Peter Oppenheimer met pensioen, Apple vist achter het net en meer.

iOS 7.1 beta 3 spotlightWanneer verschijnt iOS 7.1? Het is een vraag die veel mensen bezighoudt. Maar een ogenschijnlijk kleine aanwijzing wijst er nu op dat de langverwachte update nu toch zeer snel zou moeten verschijnen. Verder vandaag: Apple vist achter het net bij de Basis-smartwatch, financieel directeur Peter Oppenheimer gaat in september met pensioen en Apple’s website was in België bijna geblokkeerd op last van de rechter. En ook keken we naar een nieuwe trend: autofabrikanten brengen steeds meer stadsautootjes uit die van iPhone-functies zijn voorzien.

Nieuws

Apps

  • Met AnyFont zet je elk lettertype op je iPhone of iPad, maar er zitten wel wat haken en ogen aan.
  • De handige iPhone-app Fietsroutes heeft na een update niet alleen een iOS 7-uiterlijk maar bedient ook makkelijker en biedt nu meer dan 2400 gratis fietsroutes.
  • Een kleine onschuldige bugfix-update voor Instagram blijkt een hoop problemen te veroorzaken: de app crasht en loopt vast bij het maken van een video.
  • Automatisch lieve berichtjes naar je vriend(in) sturen terwijl jij andere dingen doet. De dubieuze BroApp komt binnenkort ook naar de iPhone.

Accessoires

  • De Ring is een Bluetooth-accessoire waarmee je door speciale vingerbewegingen commando’s naar de iPhone stuurt.

Ook leuk

  • In iCulture Deals onze shopknaller Jabra Solemate Mini-speaker en natuurlijk veel appkoopjes, zoals iZip voor iPhone en iPad.
  • In iCulture Speelt blikken we onder meer vooruit naar arcadegame Star Horizon en gaan we puzzelen in Cloud Breaker.

Nog meer vandaag

Uber taxi-app kosten splitsenApps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:

  • De taxi-app Über (gratis, afgebeeld) die je in Amsterdam kan gebruiken om een privé-taxichauffeur te bestellen, is voorzien van een aardige update. Daardoor verstuurt de applicatie niet langer sms-berichten bij vertrekken of aankomst van een chauffeur, maar ontvang je pushberichten. Het is een vernieuwing die je in de instellingen kan terugdraaien.
  • De nog niet in Nederland verkrijgbare iPhone-app Paper van Facebook (gratis) is voorzien van een eerste update die nieuwe functies introduceert. Het gaat niet om een hele grote update, maar je kan nu wel artikelen in de nieuwsapp direct delen via persoonlijke berichten in de app, je kan geluidseffecten uitschakelen en op het gebied van prestaties moeten wat puntjes op de i zijn gezet.
  • De recent uitgebrachte Telesport App (gratis) van De Telegraaf kreeg ook een eerste update. Die deelt het menu opnieuw in, waardoor je sneller naar het wedstrijdoverzicht kan navigeren. De pagina opent met het live-overzicht van wedstrijden en scores. Voor iOS 6-gebruikers moeten in het bijzonder veel fouten zijn verholpen uit de app.

Reageren kan op afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2014, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.